Afleveringen van de podcast Sjef

20
09-11-2021
  • podcast
  • Gemeente Oisterwijk
  • WOII
  • Tweede Wereldoorlog
  • dagboek

Logo van de podcast Sjef
Luister naar

de afleveringen

van de podcast Sjef
 Pastoor van Beugenstraat, 1944. Engelse militairen trekken door Oisterwijk. Fotograaf onbekend-Collectie Regionaal Archief Tilburg 57735

Na de bevrijding wordt Sjef Paijmans uit Oisterwijk opgepakt en gevangen gezet. Wat hij misdaan zou hebben, is nooit duidelijk geworden. In deze podcast van Regionaal Archief Tilburg gaat Daan Doesborgh in gesprek met kenners en familie om uit te vinden wie Sjef was. Wat is hem overkomen en wat leert ons dat over de begrippen goed en fout? 

De eerste vier afleveringen kwamen in februari 2021 online. In november van dat jaar werd een vijfde aflevering toegevoegd omdat nieuwe informatie werd gevonden in het Nationaal Archief.      

Luister op Spotify, Stitcher, Google Podcasts  of Soundcloud.

Lees meer over de podcast Sjef

Logo van de podcast Sjef Aflevering 6 Nee
In deze tweede bonusaflevering bezoekt Daan Doesborgh verzetsman Hans Gerritsen, met 96 jaar het laatste nog levende lid van de Oisterwijkse verzetsgroep. Hij geeft zijn blik op de verhalen van Sjef, en vertelt hoe hij de oorlog in Oisterwijk ervaren heeft. Dat levert antwoorden op, en nieuwe vragen, maar of daar ooit nog een antwoord op komt?


Logo van de podcast SjefAflevering 5 Ik ben nog steeds deze mening toegedaan
Een extra aflevering, nadat in het Nationaal Archief meer informatie is gevonden in het dossier van Sjef uit het CABR (Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging). Bevatten deze documenten de ware toedracht van zijn arrestatie? In deze aflevering belt Daan ook met Hans Paijmans over het dossier en hoe hij de verschijning van de podcast heeft ervaren.

 

Logo van de podcast SjefAflevering 4  Ik was vrij
In de laatste aflevering van Sjef horen we hoe hij na zijn ontsnapping terugkeert naar Oisterwijk, en vervolgens terechtkomt in Barak 40A, het deel van Kamp Vught waar de zware gevallen zitten. Sjef wordt onder andere aan het werk gezet om mijnen te ruimen, maar komt uiteindelijk in augustus 1944 vrij.


Logo van de podcast SjefAflevering 3  Bende d'r weer uitgebroken?
Sjef zit in de fraterschool in Oisterwijk, omgebouwd tot gevangenis. Hier weet hij diverse keren uit te ontsnappen. Later wordt hij overgebracht naar Kamp Vught, waar de omstandigheden erg slecht zijn. Reden voor Sjef om opnieuw een poging te wagen om uit te breken.


Logo van de podcast SjefAflevering 2 Gij zijt gearresteerd
In de tweede aflevering volgen we Sjef tijdens de rest van de bezetting, tot aan zijn arrestatie. Hoe is zijn contact met het verzet? En wat is zijn rol als er midden in Oisterwijk een munitietrein ontploft?Logo van de podcast SjefAflevering 1 Dietsland O Dietsland
In aflevering 1 maken we kennis met Sjef Paijmans. Hoe ziet zijn leven eruit aan het begin van de bezetting? En wat voor organisatie is het Nationaal Front, waar hij lid van wordt?Logo van de podcast Sjef


De Trailer

 


 
 
 

 

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag