20 oktober: Avondje Willem II bij het archief

10
05-10-2022
  • voetbal
  • Willem II
  • voetbalclub
  • digitalisering
  • Heemkundekring Tilborch
Willem II-speler Bud Brocken in het stadion van Willem II

Regionaal Archief Tilburg presenteert op 20 oktober met trots het gedigitaliseerde archief van Willem II. Tijdens een bijeenkomst in de avond wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed. Dit is binnen Nederland een van de eerste archieven van een betaalde voetbalorganisatie die via digitalisering toegankelijk is gemaakt. Een belangrijk cadeau aan de stad en aan allen, die belangstelling voor de geschiedenis van de club. Voor Willem II is het een mijlpaal in het zekerstellen van de eigen geschiedenis. Een groot en belangrijk deel van de historie van de club is toegankelijk voor iedereen.

Foto: Willem II-speler Bud Brocken in het stadion van Willem II. Door Multivision & Partners, Tilburg


Dit heuglijke feit mag niet ongemerkt blijven. Tijdens het avondje Willem II bij Regionaal Archief Tilburg op donderdagavond 20 oktober staat de geschiedenis van Willem II centraal. De avond is tot stand gekomen in samenwerking met geïnteresseerden in de voetbalclub en de leden van de Heemkundekring Tilborch.

Willem II, opgericht op 12 augustus 1896, is één van de oudste voetbalclubs in Nederland. De club is in de eerste jaren een amateuristische gezelligheidsvereniging en krijgt aanvankelijk de bijnaam de 'ballenschuppers'. In de loop der jaren groeit de professionaliteit en in 1916 worden de Tricolores als eerste niet-Hollandse club landskampioen. Na in 1952 onder leiding van politiek vluchteling en latere bondscoach Dr. Een jaar voor haar 100-jarig jubileum opent Willem II als één van de eerste clubs een nieuw modern stadion aan de Goirleseweg.

We gaan niet alle wetenswaardigheden verklappen, maar nodigen je uit om op 20 oktober de quiz mee te doen en als kenner van de geschiedenis van Willem II bekend te worden. Thijs Kemmeren gaat tijdens een lezing in op het belang van sportgeschiedenis. Ook wordt tijdens de avond aandacht gegeven aan de Wiki Midden-Brabant met een speciaal onderdeel over voetbal in Tilburg. We sluiten de avond af met een historische film. Niet te missen dus.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen nog vrij voor die avond.
Praktische informatie: 
Datum en tijd: 20 oktober2022 van 20.00 - 22.00 uur (inloop 19.30 uur)
Locatie: Regionaal Archief Tilburg, Kazernehof 75 te Tilburg

Aanmelden: vóór 15 oktober per mail

info@regionaalarchieftilburg.nlovv Willem II

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag