Lezing: De geschiedenis van Tilburgse voetbalverenigingen

4
09-09-2021
  • voetbal
  • voetbalclub
  • lezing

Willem II. Actie van John Feskens Fotografie Multivision en Partners, 1990

Voetbalclub Willem II viert dit najaar het 125-jarig jubileum. Tijd om eens terug te kijken naar het Tilburgs voetballeven met al zijn clubs en verenigingen. Het TijdLab (de Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) staat daarom in augustus en september in het teken van   (Tilburgs) voetbal.

Op 22 september geven Thijs Kemmeren en Astrid de Beer een online lezing over de geschiedenis van de vele Tilburgse voetbalverenigingen. De lezing is te volgen via Zoom en loopt van 19.30 uur tot 20.45 uur. Deelname is gratis, maar je moet wel vooraf aanmelden.

Kemmeren doet momenteel promotieonderzoek naar dit Tilburgse voetbalverenigingen. Hij studeerde lichamelijke opvoeding en geschiedenis en heeft grote belangstelling voor de sociaal-maatschappelijke geschiedenis van sport. Samen met een team van Regionaal Archief Tilburg werkt hij aan een uitgebreide inventarisatie van de vele voetbalverenigingen die Tilburg heeft gekend en nog steeds kent. De eerste focus ligt op de periode vóór 1940. Later worden ook de voetbalclubs van ná 1940 in beeld gebracht.

Astrid de Beer van Regionaal Archief Tilburg komt aan het woord over deze inventarisatie, waarvan het resultaat in de   Wiki Midden-Brabant   te zien is. Ben je benieuwd naar het aantal voetbalverenigingen dat Tilburg voor 1940 had? Neem dan deel aan deze lezing!

Praktische Informatie

Datum: 22 september
Tijd: van 19.30 tot 20.45 uur. Inloggen vanaf 19.15 uur
Kosten: Gratis
Aanmelden: Inschrijving via   tijdlab@bibliotheekmb.nl. Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je per mail de link naar de online Zoom meeting.

Naast deze lezing biedt het TijdLab op 28 september een   lezing aan van profvoetbalster en historica Tessel Middag   over de geschiedenis van vrouwenvoetbal in Nederland.

Voetbalclub Willem II viert dit najaar het 125-jarig jubileum. Het   TijdLab (de Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg)   sluit hierbij aan en staat daarom in augustus en september in het teken van (Tilburgs) voetbal, toen en nu en werkt hiervoor samen met Regionaal Archief Tilburg.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag