Studiezaalbezoek op afspraak vanwege coronamaatregelen

3
28-10-2020
 • studiezaal
 • corona
 • heropening
 • bezoekersprotocol

Hal corona tijdelijke foto

Vanaf 2 juni 2020 is bezoek aan de studiezaal op beperkte schaal weer mogelijk, alleen op afspraak. We zijn blij weer bezoekers te kunnen ontvangen.  
Vanaf 2 oktober voegen we hieraan toe dat het gebruik van een mondkapje voor bezoekers verplicht is in het archief. Bij de balie zijn deze beschikbaar.

Voor mensen met een afspraak geldt het Bezoekersprotocol Studiezaal. Lees dit door voordat je langskomt.
Voor mensen met een afspraak in het gebouw zónder onderzoek in de studiezaal geldt het het Bezoekersprotocol gebouw Kazernehof 75

Onze studiezaal  was vanwege de coronamaatregelen gesloten vanaf  15 maart. We  stonden klaar via  chat, email en door  bouwtekeningen op verzoek te  scannen. Daar hebben veel bezoekers gebruik van gemaakt.  

Vanaf 2 juni is een studiezaalbezoek  onder de volgende voorwaarden mogelijk: 

 • Je onderzoek is urgent. 

 • Voor je onderzoek is raadpleging van originelen  noodzakelijk. 

 • Een bezoek is alleen op afspraak mogelijk  op dinsdag en vrijdag, waarbij  een maximum van vier personen per dagdeel  in de studiezaal aanwezig kan zijn. 

 • Een bezoek duurt maximaal een dagdeel (ochtend of middag)  tenzij anders afgesproken. 

 • Je  komt alleen. 

 • Bij binnenkomst word je als bezoekers gewezen op het bezoekersprotocol. Het is voor jezelf en voor anderen belangrijk dat je je daaraan  houdt. 

 • Als je langskomt, ga je akkoord met ons bezoekersprotocol

Wil je een afspraak maken voor onderzoek in de studiezaal? Mail dan naar   info@regionaalarchieftilburg.nl.  In deze email graag het volgende vermelden: 

 • Je  onderzoeksvraag.  We denken graag mee, er is een  zeer  beperkte bezetting van  personeel in  de studiezaal. Daarom horen we je vraag graag van  tevoren.  Er is beperkte mogelijkheid om tijdens je bezoek extra archiefstukken aan te vragen. 

 • Welke toegangs- en inventarisnummers  je  wilt  inzien. 

 • Welke datum (dinsdag of vrijdag)  je  ons wilt bezoeken  en welk dagdeel  (tussen  9.30 - 12.30  uur  of 13.30 -16.30  uur) 

Je aanvraag  om naar de studiezaal te  komen  is  pas  definitief na  ontvangst  van  een email  van Regionaal Archief Tilburg, waarin  de  afspraak  bevestigd wordt.  

Als er archiefstukken  vanuit het externe depot overgebracht moeten worden,  kan het zijn dat  je  afspraak een week verplaatst wordt.  

Mocht  je  verzoek niet aan alle voorwaarden voldoen,  dan kan het afgewezen worden. We kijken  dan samen op welke wijze we  je  verder kunnen helpen. 

Onze  online  dienstverlening  gaat  gewoon door.  Stel gerust  je  vragen  via  chat en email.  Chatten kan op deze uren: maandag  t/m vrijdag van 10.00-16.00 uur en van 19.00-22.00 uur.

Lees ook ons Bezoekersprotocol studiezaal. Kom je naar ons gebouw voor een afspraak zonder onderzoek in de studiezaal, lees dan ons Bezoekersprotocol gebouw Kazernehof 75.

3 reacties

Reageren
 1. Stef | Jul 16, 2020
  Beste Jozef-Maarten, Bouwtekeningen digitaliseren we kosteloos. Stuur ons even een email op info@regionaalarchieftilburg.nl met daarin het adres en we gaan voor je aan de slag! vr. gr. Stef (Regionaal archief Tilburg)
 2. Jozef-Maarten | Jul 16, 2020
  Graag zou ik zo spoedig mogelijk een afspraak met u willen maken om met uw hulp de juiste plattegrondtekeningen van ons woonblok te kunnen bekijken.
 3. Jozef-Maarten | Jul 16, 2020
  Geachte dames, heren, Eigenlijk ben ik er veel te laat achter gekomen dat ons Regionaal Archief Tilburg weer bezocht kan worden, omdat wij, ten behoeve van het architectenbureau en de constructeursafdeling van het beoogde restauratiebouwbedrijf, ten dringendste kadastrale en andere woonblokindelingstekeningen dienden te consulteren omdat Het Kadaster stelde daarover niets in huis te hebben, en wij een nieuwe schuur -"anno Winter 1934 - Voorjaar 1935" tegen onze betreffende erfgrens willen gaan bouwen, terwijl wij nog steeds geen duidelijkheid hebben kunnen krijgen over een merkwaardige sprong in de betreffende erfgrens -juist achter het linker deel van de achtermuur van de te bouwen schuur- , waarvan Het Rijkskadaster stelde er niets van in huis te hebben.....

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag