Nieuwe foto's Rien Siers online

8
28-05-2019
  • Tilburg
  • foto's
  • foto
  • aanwinst

siers 1238_F0140[1] van Agt

Dries van Agt met een jachtluipaard, de renovatie van de Norbertijnerpoort en een cursus voor het aanleggen van een infuus bij Thebe. Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit het indrukwekkende oeuvre van fotograaf Rien Siers.

Rien Siers (1927-2014) was vanaf de jaren ‘50 actief als fotograaf van vooral pers- en reclamefoto’s. Daarnaast werkte hij freelance voor de Universiteit van Tilburg en de Kamer van Koophandel. Hierdoor legde hij veel facetten van de samenleving in en rond Tilburg vast. Van politici, politieke ontwikkelingen en Koninklijk bezoek tot activiteiten in de wijk en kerkdiensten. Siers had zowel aandacht voor de mens als zijn omgeving en was aanwezig bij veel van de belangrijke momenten in de regio in de periode 1950-2000. Dat maakt zijn collectie zeer interessant om te bestuderen. 

siers 1238_F0084[1]Rien Siers schonk zijn foto- en negatievenarchief aan Regionaal Archief Tilburg. Naast zijn eigen werk, bevat de schenking ook een aantal foto’s van de bevrijding van Tilburg, gemaakt door Georg Schulvater (1883-1966). Schulvater was een oom van Siers’ vrouw met wie hij aan het begin van zijn carrière een vennootschap had. De foto’s van Schulvater geven een blik op het centrum van Tilburg na de oorlog. 

siers 1238_F0309[1]We hadden al ruim 200 foto's van Rien Siers online staan. Nu is er op de website een collectie van ruim 400 foto’s bijgekomen. Een volgende klus wordt het online plaatsen van een selectie van het uitgebreide negatievenarchief van Rien Siers. 

siers 1238_F0430[1]Het overgrote deel van de foto’s is beschreven, van enkele is echter nog onduidelijk waar zij gemaakt zijn of wie erop staan. Heb je meer informatie over een foto? We horen het graag. Aanvullingen kun je melden via de reactieknop bij elke foto. 

Weet je bijvoorbeeld de locatie van deze mooie foto? Laat het ons weten, zodat we onze fotodatabank kunnen aanvullen.

Omroep Brabant maakte een reportage over de foto's en negatieven van Rien Siers.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag