Geschiedenis Online Prijs van start! Stem op 'Wat staat daer?'

4
09-01-2017
  • prijs
  • geschiedenis
  • verkiezing
  • paleografie
  • oud schrift
Wat staat daer - homepageGoed nieuws! Wat staat daer?, de online oefentool om spelenderwijs oude handschriften te leren lezen, maakt kans op de Geschiedenis Online Publieksprijs. Dit is dé prijs om via jouw stem waardering te tonen voor de meest vernieuwende, verrassende of best toegankelijke Nederlandse historische website of app.

Stem nu op Wat staat daer | Online oefentool voor het lezen van oude handschriften
Wat staat daer? is belangrijk voor archiefonderzoekers, maar bovenal gewoon leuk voor iedereen die van geschiedenis houdt. Er zijn verschillende soorten oefeningen voor zowel beginners als gevorderden, teksten ontcijferen achter je laptop of puzzelen met woorden op je mobieltje. Een brief van Vincent van Gogh, een belediging van de koning of een recept voor frikadellen. Op Wat staat daer? is voor ieder wat wils. Vastlopers leggen leesproblemen voor op het forum, doorzetters zetten hun tanden in de paleopuzzel.

watstaatdaerpuzzelWat staat daer? is vernieuwend en slaat een brug van vroeger naar nu. Traditionele onderzoekvaardigheden op een digitale manier aangeleerd. Het Brabants Historisch Informatie Centrum, Regionaal Historisch Centrum Eindhoven en Regionaal Archief Tilburg sloegen hiervoor de handen ineen.

Vind jij dat Wat staat daer? in de prijzen moet vallen? Stemmen kan hier:


Stem nu op Wat staat daer | Online oefentool voor het lezen van oude handschriften

Let op: vergeet niet om je stem te bevestigen. Je krijgt daarvoor een e-mail met een link toegestuurd. Zonder bevestiging wordt je stem niet geteld.
Kijk hier wat anderen over onze website zeggen.

Stemmen kan van maandag 9 januari t/m donderdag 9 februari 2017. Dan zorgen wij dat er in de tussentijd nog een prachtige oefentekst of paleopuzzel online komt. :-)


De Geschiedenis Online Prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt en is een initiatief van De Ree Archiefsystemen, de Koninklijke Bibliotheek, Archieven.nl en Delpher.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag