Cursus oud schrift voor beginners

5
04-01-2017
  • paleografie
  • oud schrift
  • cursus
watstaatdaerpuzzelRegionaal Archief Tilburg ontwikkelde in 2016 samen met het BHIC in Den Bosch en Regionaal Historisch Centrum Eindhoven een website waarop je kunt oefenen in het lezen van oud schrift. De reacties op 'Wat staat daer' waren zeer lovend! Er blijkt veel interesse te zijn voor oud schrift, de website is een mooi begin in het leren lezen van oude teksten.

Wil je echter meer, dan kan de cursus Oud Schrift voor beginners wat zijn. Op woensdag 1 februari start er weer een cursus. Als je historisch onderzoek gaat doen, krijg je - naarmate je verder teruggaat in de tijd - te maken met handgeschreven documenten en afwijkend taalgebruik. In deze beginnerscursus leer je vaardigheden om die handschriften te lezen en begrijpen.

In totaal zijn er zes bijeenkomsten, allemaal op een woensdag: 1 en 15 februari, 1, 15 en 29 maart en 12 april 2017. De cursusmiddagen zijn in het gebouw van Regionaal Archief Tilburg, op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Kosten om deel te nemen zijn € 99.
Aanmelden

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag