604491 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Henricus Antonius van Roessel; werd geboren op 24 februari 1897 in Tilburg en overleed op 17 januari 1945 in Tilburg. Bij de beschieting van de Duitsers op 17 januari 1945 in Tilburg - Noord viel een onevenredig groot aantal slachtoffers. Er sloegen vier granaten in, de eerste drie met een groot tijdsverschil tussen kwart voor negen en vier minuten voor één. Hulpverleners en nieuwgierigen liepen het laatst getroffen pand in de Hasseltstraat in, waar een gewonde was. Op dat moment, het was precies één uur, sloeg een granaat in voor de Hasseltse kerk, tussen het publiek. Resultaat: 16 doden, een van hen Henricus van Roessel. - Foto's & Kaarten

Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Henricus Antonius van Roessel; werd geboren op 24 februari 1897 in Tilburg en overleed op 17 januari 1945 in Tilburg. Bij de beschieting van de Duitsers op 17 januari 1945 in Tilburg - Noord viel een onevenredig groot aantal slachtoffers. Er sloegen vier granaten in, de eerste drie met een groot tijdsverschil tussen kwart voor negen en vier minuten voor één. Hulpverleners en nieuwgierigen liepen het laatst getroffen pand in de Hasseltstraat in, waar een gewonde was. Op dat moment, het was precies één uur, sloeg een granaat in voor de Hasseltse kerk, tussen het publiek. Resultaat: 16 doden, een van hen Henricus van Roessel.

Fotonummer["604491"]
PlaatsTilburg
Straat["Van Hogendorpstraat"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormdocument
OmschrijvingBidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Henricus Antonius van Roessel; werd geboren op 24 februari 1897 in Tilburg en overleed op 17 januari 1945 in Tilburg. Bij de beschieting van de Duitsers op 17 januari 1945 in Tilburg - Noord viel een onevenredig groot aantal slachtoffers. Er sloegen vier granaten in, de eerste drie met een groot tijdsverschil tussen kwart voor negen en vier minuten voor één. Hulpverleners en nieuwgierigen liepen het laatst getroffen pand in de Hasseltstraat in, waar een gewonde was. Op dat moment, het was precies één uur, sloeg een granaat in voor de Hasseltse kerk, tussen het publiek. Resultaat: 16 doden, een van hen Henricus van Roessel.
Annotatiezie ook: 'Het Leven gebroken' door Ad de Beer en Gerrit Kobes, hoofdstuk 8, pag. 149-152
Huisnummer87
Datum

604491 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Henricus Antonius van Roessel; werd geboren op 24 februari 1897 in Tilburg en overleed op 17 januari 1945 in Tilburg. 
Bij de beschieting van de Duitsers op 17 januari 1945 in Tilburg - Noord viel een onevenredig groot aantal slachtoffers. Er sloegen vier granaten in, de eerste drie met een groot tijdsverschil tussen kwart voor negen en vier minuten voor één. Hulpverleners en nieuwgierigen liepen het laatst getroffen pand in de Hasseltstraat in, waar een gewonde was. Op dat moment, het was precies één uur, sloeg een granaat in voor de Hasseltse kerk, tussen het publiek. Resultaat: 16 doden, een van hen Henricus van Roessel.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag