003080 - Rechtsonder begint de Zomerstraat die liep tot aan het huidige Lieve Vrouweplein. Rechts onder de wollenstoffenfabriek J. de Beer & zn., links daarachter (in U-vorm) wollenstoffenfabriek B.Th.C. Sträter, daarachter de schoorsteen van de wollenstoffenfabriek van F.M. Sträter ('De Zomermolen'). Op de achtergrond de in 1899 gebouwde Sint Annakerk (gesloopt in 1973). Links daarvan de Korvelse molen (gesloopt in 1929). Geheel rechts aan de Zomerstraat de Pauluskerk van de Nederlands Hervormde gemeente. Bovenaan in het midden de splitsing Zomerstraat-Bredaseweg met in de verte de watertoren. De foto is waarschijnlijk voor 1900 gemaakt. Achter de Sint Anna kerk is namelijk nog geen woningbouw te zien. - Foto's & Kaarten

Rechtsonder begint de Zomerstraat die liep tot aan het huidige Lieve Vrouweplein. Rechts onder de wollenstoffenfabriek J. de Beer & zn., links daarachter (in U-vorm) wollenstoffenfabriek B.Th.C. Sträter, daarachter de schoorsteen van de wollenstoffenfabriek van F.M. Sträter ('De Zomermolen'). Op de achtergrond de in 1899 gebouwde Sint Annakerk (gesloopt in 1973). Links daarvan de Korvelse molen (gesloopt in 1929). Geheel rechts aan de Zomerstraat de Pauluskerk van de Nederlands Hervormde gemeente. Bovenaan in het midden de splitsing Zomerstraat-Bredaseweg met in de verte de watertoren. De foto is waarschijnlijk voor 1900 gemaakt. Achter de Sint Anna kerk is namelijk nog geen woningbouw te zien.

Fotonummer["003080"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1900
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingRechtsonder begint de Zomerstraat die liep tot aan het huidige Lieve Vrouweplein. Rechts onder de wollenstoffenfabriek J. de Beer & zn., links daarachter (in U-vorm) wollenstoffenfabriek B.Th.C. Sträter, daarachter de schoorsteen van de wollenstoffenfabriek van F.M. Sträter ('De Zomermolen'). Op de achtergrond de in 1899 gebouwde Sint Annakerk (gesloopt in 1973). Links daarvan de Korvelse molen (gesloopt in 1929). Geheel rechts aan de Zomerstraat de Pauluskerk van de Nederlands Hervormde gemeente. Bovenaan in het midden de splitsing Zomerstraat-Bredaseweg met in de verte de watertoren. De foto is waarschijnlijk voor 1900 gemaakt. Achter de Sint Anna kerk is namelijk nog geen woningbouw te zien.
Datum

003080 - Rechtsonder begint de Zomerstraat die liep tot aan het huidige Lieve Vrouweplein. Rechts onder de wollenstoffenfabriek J. de Beer & zn., links daarachter (in U-vorm) wollenstoffenfabriek B.Th.C. Sträter, daarachter de schoorsteen van de wollenstoffenfabriek van F.M. Sträter ('De Zomermolen'). Op de achtergrond de in 1899 gebouwde Sint Annakerk (gesloopt in 1973). Links daarvan de Korvelse molen (gesloopt in 1929). Geheel rechts aan de Zomerstraat de Pauluskerk van de Nederlands Hervormde gemeente. Bovenaan in het midden de splitsing Zomerstraat-Bredaseweg met in de verte de watertoren.  
De foto is waarschijnlijk voor 1900 gemaakt. Achter de Sint Anna kerk is namelijk nog geen woningbouw te zien.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag