049678 - Interieur van de kapel van de zusters clarissen-coletienen aan de Lange Nieuwstraat. In de nis links was een Lourdesgrot. Op de muurschilderingen in het priesterkoor scènes uit het leven van de H. Clara en de H. Franciscus. Links en rechts van het altaar beelden van de H. Franciscus en de H. Antonius. Onder het beeld van Franciscus (links) het tralievenster waarachter de slotzusters de diensten bijwoonden. Op het altaar de beelden van de H. Clara en de H. Coleta. - Foto's & Kaarten

Interieur van de kapel van de zusters clarissen-coletienen aan de Lange Nieuwstraat. In de nis links was een Lourdesgrot. Op de muurschilderingen in het priesterkoor scènes uit het leven van de H. Clara en de H. Franciscus. Links en rechts van het altaar beelden van de H. Franciscus en de H. Antonius. Onder het beeld van Franciscus (links) het tralievenster waarachter de slotzusters de diensten bijwoonden. Op het altaar de beelden van de H. Clara en de H. Coleta.

Fotonummer["049678"]
PlaatsTilburg
Straat["Lange Nieuwstraat"]
Datering vanaf13-07-1944
FotograafFotopersbureau Het Zuiden
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingInterieur van de kapel van de zusters clarissen-coletienen aan de Lange Nieuwstraat. In de nis links was een Lourdesgrot. Op de muurschilderingen in het priesterkoor scènes uit het leven van de H. Clara en de H. Franciscus. Links en rechts van het altaar beelden van de H. Franciscus en de H. Antonius. Onder het beeld van Franciscus (links) het tralievenster waarachter de slotzusters de diensten bijwoonden. Op het altaar de beelden van de H. Clara en de H. Coleta.
Datum

049678 - Interieur van de kapel van de zusters clarissen-coletienen aan de Lange Nieuwstraat. In de nis links was een Lourdesgrot. Op de muurschilderingen in het priesterkoor scènes uit het leven van de H. Clara en de H. Franciscus. Links en rechts van het altaar beelden van de H. Franciscus en de H. Antonius. Onder het beeld van Franciscus (links) het tralievenster waarachter de slotzusters de diensten bijwoonden. Op het altaar de beelden van de H. Clara en de H. Coleta.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag