651378 - Mariëngaarde. Tilburg.In de villawijk van Tilburg werd in juni 1935 onder de naam 'Pension Mariëngaarde' een tehuis voor de meer welgestelde ouderen in gebruik genomen. Boven de voordeur van het complexis is nog steeds het in de natuurstenen latei het opschrift 'Mariengaarde' te vinden. Daarboven bevindt zich een keramisch reliëf van Lambertus van Zijl dat Maria Immaculata voorstelt. - Foto's & Kaarten

Mariëngaarde. Tilburg.In de villawijk van Tilburg werd in juni 1935 onder de naam 'Pension Mariëngaarde' een tehuis voor de meer welgestelde ouderen in gebruik genomen. Boven de voordeur van het complexis is nog steeds het in de natuurstenen latei het opschrift 'Mariengaarde' te vinden. Daarboven bevindt zich een keramisch reliëf van Lambertus van Zijl dat Maria Immaculata voorstelt.

Fotonummer["651378"]
PlaatsTilburg
Straat["Burgemeester Damsstraat"]
WijkZorgvlied
Datering vanaf01-06-1935
FotograafB. van Eerd & Zn., Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingMariëngaarde. Tilburg.In de villawijk van Tilburg werd in juni 1935 onder de naam 'Pension Mariëngaarde' een tehuis voor de meer welgestelde ouderen in gebruik genomen. Boven de voordeur van het complexis is nog steeds het in de natuurstenen latei het opschrift 'Mariengaarde' te vinden. Daarboven bevindt zich een keramisch reliëf van Lambertus van Zijl dat Maria Immaculata voorstelt.
AnnotatieUit: Beschrijving, doel en opzet van het pension "Mariëngaarde" villapark Tilburg F TILB MAP 1338
Huisnummer15
Datum

651378 - Mariëngaarde. Tilburg.In de villawijk van Tilburg werd in juni 1935 onder de naam 'Pension Mariëngaarde' een tehuis voor de meer welgestelde ouderen in gebruik genomen. Boven de voordeur van het complexis is nog steeds het in de natuurstenen latei het opschrift 'Mariengaarde' te vinden. Daarboven bevindt zich een keramisch reliëf van Lambertus van Zijl dat Maria Immaculata voorstelt.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag