039151 - Volt, Algemeen, Groepsfoto. Hoewel het jaartal 1929 doet vermoeden dat deze foto toen gemaakt is, is dat niet het geval. Het jaartal slaat op het gereedkomen van het gebouw, de Gereedschapmakerij. De opname is omstreeks 1935 gemaakt. Dat is af te leiden uit de indienststredings- en ontslagdata van enkele personen. Het is niet exakt bekend waarom deze foto gemaakt is. Een redelijk vermoeden is dat het iets met condesatoren te maken heeft. Misschien een geslaagd projekt in samenwerking met de afdelingen Metaalwaren en Gereedschapmakerij. Van deze afdelingen zijn leidinggevenden te herkennen. Eerste rij zittend op de grond v.l.n.r.: 2, Verheij; 4, v.d. Heijden; 5, Dalderop en 6, v.d. Hout. Tweede rij zittend v.l.n.r.: 2, Oldenhof; 3, Faust; 4, Geux; 9, Brekelmans; 10, Mw. Helsloot; 11, Vermeulen Sr. 12, Hubert en uiterst rechts Segers. Derde rij staand v.l.n.r.: 3, Repko; 12, Bosters en 19, Biezenbos. Vierde rij v.l.n.r.: 10, v. LIeshout; 11, Honing; 14 v. Peer en 17, Maas. Vijfde rij zesde van rechts v. Lierop. Zesde rij bovenaan uiterst rechts v.d. Ben en vierde van rechts v. Coolegem.Naamsverandering in 1949 van Nieuwe Goirleseweg in Voltstraat. - Foto's & Kaarten

Volt, Algemeen, Groepsfoto. Hoewel het jaartal 1929 doet vermoeden dat deze foto toen gemaakt is, is dat niet het geval. Het jaartal slaat op het gereedkomen van het gebouw, de Gereedschapmakerij. De opname is omstreeks 1935 gemaakt. Dat is af te leiden uit de indienststredings- en ontslagdata van enkele personen. Het is niet exakt bekend waarom deze foto gemaakt is. Een redelijk vermoeden is dat het iets met condesatoren te maken heeft. Misschien een geslaagd projekt in samenwerking met de afdelingen Metaalwaren en Gereedschapmakerij. Van deze afdelingen zijn leidinggevenden te herkennen. Eerste rij zittend op de grond v.l.n.r.: 2, Verheij; 4, v.d. Heijden; 5, Dalderop en 6, v.d. Hout. Tweede rij zittend v.l.n.r.: 2, Oldenhof; 3, Faust; 4, Geux; 9, Brekelmans; 10, Mw. Helsloot; 11, Vermeulen Sr. 12, Hubert en uiterst rechts Segers. Derde rij staand v.l.n.r.: 3, Repko; 12, Bosters en 19, Biezenbos. Vierde rij v.l.n.r.: 10, v. LIeshout; 11, Honing; 14 v. Peer en 17, Maas. Vijfde rij zesde van rechts v. Lierop. Zesde rij bovenaan uiterst rechts v.d. Ben en vierde van rechts v. Coolegem.Naamsverandering in 1949 van Nieuwe Goirleseweg in Voltstraat.

Fotonummer["039151"]
PlaatsTilburg
Straat["Voltstraat"]
Datering vanaf1935
FotograafNN
HerkomstVoltarchief
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt, Algemeen, Groepsfoto. Hoewel het jaartal 1929 doet vermoeden dat deze foto toen gemaakt is, is dat niet het geval. Het jaartal slaat op het gereedkomen van het gebouw, de Gereedschapmakerij. De opname is omstreeks 1935 gemaakt. Dat is af te leiden uit de indienststredings- en ontslagdata van enkele personen. Het is niet exakt bekend waarom deze foto gemaakt is. Een redelijk vermoeden is dat het iets met condesatoren te maken heeft. Misschien een geslaagd projekt in samenwerking met de afdelingen Metaalwaren en Gereedschapmakerij. Van deze afdelingen zijn leidinggevenden te herkennen. Eerste rij zittend op de grond v.l.n.r.: 2, Verheij; 4, v.d. Heijden; 5, Dalderop en 6, v.d. Hout. Tweede rij zittend v.l.n.r.: 2, Oldenhof; 3, Faust; 4, Geux; 9, Brekelmans; 10, Mw. Helsloot; 11, Vermeulen Sr. 12, Hubert en uiterst rechts Segers. Derde rij staand v.l.n.r.: 3, Repko; 12, Bosters en 19, Biezenbos. Vierde rij v.l.n.r.: 10, v. LIeshout; 11, Honing; 14 v. Peer en 17, Maas. Vijfde rij zesde van rechts v. Lierop. Zesde rij bovenaan uiterst rechts v.d. Ben en vierde van rechts v. Coolegem.Naamsverandering in 1949 van Nieuwe Goirleseweg in Voltstraat.
Datum

039151 - Volt, Algemeen, Groepsfoto. Hoewel het jaartal 1929 doet vermoeden dat deze foto toen gemaakt is, is dat niet het geval. Het jaartal slaat op het gereedkomen van het gebouw, de Gereedschapmakerij. De opname is omstreeks 1935 gemaakt. Dat is af te leiden uit de indienststredings- en ontslagdata van enkele personen. Het is niet exakt bekend waarom deze foto gemaakt is. Een redelijk vermoeden is dat het iets met condesatoren te maken heeft. Misschien een geslaagd projekt in samenwerking met de afdelingen Metaalwaren en Gereedschapmakerij. Van deze afdelingen zijn leidinggevenden te herkennen.  Eerste rij zittend op de grond v.l.n.r.: 2, Verheij; 4, v.d. Heijden; 5, Dalderop en 6, v.d. Hout. Tweede rij zittend v.l.n.r.:  2, Oldenhof; 3, Faust; 4, Geux; 9, Brekelmans; 10, Mw. Helsloot; 11, Vermeulen Sr. 12, Hubert en uiterst rechts Segers.  Derde rij staand v.l.n.r.: 3, Repko; 12, Bosters en 19, Biezenbos. Vierde rij v.l.n.r.: 10, v. LIeshout; 11, Honing;  14 v. Peer en 17, Maas. Vijfde rij zesde van rechts v. Lierop. Zesde rij bovenaan uiterst rechts v.d. Ben en vierde van rechts v. Coolegem.Naamsverandering in 1949 van Nieuwe Goirleseweg in Voltstraat.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag