054505 - De tuin van de pastorie aan de Koestraat tijdens het pastoraat van pastoor Jurgens. In de 18e eeuw werd in deze tijd, toen genaamd "d'n dries van kannunik Van den Nieuwenhuijsen" de tweede schuurkerk van Hilvarenbeek gebouwd. Op de voorgrond de Zuiderbeek. Op de achtergrond links de Esbeekseweg met de Akkermolen. - Foto's & Kaarten

De tuin van de pastorie aan de Koestraat tijdens het pastoraat van pastoor Jurgens. In de 18e eeuw werd in deze tijd, toen genaamd "d'n dries van kannunik Van den Nieuwenhuijsen" de tweede schuurkerk van Hilvarenbeek gebouwd. Op de voorgrond de Zuiderbeek. Op de achtergrond links de Esbeekseweg met de Akkermolen.

Fotonummer["054505"]
PlaatsHilvarenbeek
Straat["Koestraat"]
Datering vanaf1900
Herkomstmuseum de Doornboom, Hilvarenbeek
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe tuin van de pastorie aan de Koestraat tijdens het pastoraat van pastoor Jurgens. In de 18e eeuw werd in deze tijd, toen genaamd "d'n dries van kannunik Van den Nieuwenhuijsen" de tweede schuurkerk van Hilvarenbeek gebouwd. Op de voorgrond de Zuiderbeek. Op de achtergrond links de Esbeekseweg met de Akkermolen.
AnnotatieHilvarenbeek en zijn kerkdorpen, p 48.
Datum

054505 - De tuin van de pastorie aan de Koestraat tijdens het pastoraat van pastoor Jurgens. In de 18e eeuw werd in deze tijd, toen genaamd "d'n dries van kannunik Van den Nieuwenhuijsen" de tweede schuurkerk van Hilvarenbeek gebouwd. Op de voorgrond de Zuiderbeek. Op de achtergrond links de Esbeekseweg met de Akkermolen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag