200450 - Binnenterrein van meelfabriekfirma A.C van Loon aan de Tuinstraat met vrachtwagen. De firma werd opgericht in 1883 door Augustinus Christianus van Loon, een molenaarszoon uit Lage Mierde. Op 24 september 1896 werd de meelhandel van de Spoorlaan verplaatst naar de Tuinstraat. Eind 1925 werd de firma A.C. van Loon ontbonden en voortgezet door zoon Leon onder de naam N.V. A.C. van Loon Graan- en Meelbedrijf te Tilburg. In de jaren dertig verplaatste de firma haar bedrijf van de Tuinstraat naar de Piushaven. - Foto's & Kaarten

Binnenterrein van meelfabriekfirma A.C van Loon aan de Tuinstraat met vrachtwagen. De firma werd opgericht in 1883 door Augustinus Christianus van Loon, een molenaarszoon uit Lage Mierde. Op 24 september 1896 werd de meelhandel van de Spoorlaan verplaatst naar de Tuinstraat. Eind 1925 werd de firma A.C. van Loon ontbonden en voortgezet door zoon Leon onder de naam N.V. A.C. van Loon Graan- en Meelbedrijf te Tilburg. In de jaren dertig verplaatste de firma haar bedrijf van de Tuinstraat naar de Piushaven.

Fotonummer["200450"]
PlaatsTilburg
Straat["Tuinstraat"]
Datering vanaf1910
Herkomstcoll. Sindorff-van Loon
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingBinnenterrein van meelfabriekfirma A.C van Loon aan de Tuinstraat met vrachtwagen. De firma werd opgericht in 1883 door Augustinus Christianus van Loon, een molenaarszoon uit Lage Mierde. Op 24 september 1896 werd de meelhandel van de Spoorlaan verplaatst naar de Tuinstraat. Eind 1925 werd de firma A.C. van Loon ontbonden en voortgezet door zoon Leon onder de naam N.V. A.C. van Loon Graan- en Meelbedrijf te Tilburg. In de jaren dertig verplaatste de firma haar bedrijf van de Tuinstraat naar de Piushaven.
AnnotatieMolens, maalderijen en meelfabrieken in Tilburg, p 154-158.
Datum

200450 - Binnenterrein van meelfabriekfirma A.C van Loon aan de Tuinstraat met vrachtwagen. De firma werd opgericht in 1883 door Augustinus Christianus van Loon, een molenaarszoon uit Lage Mierde. Op 24 september 1896 werd de meelhandel van de Spoorlaan verplaatst naar de Tuinstraat. Eind 1925 werd de firma A.C. van Loon ontbonden en voortgezet door zoon Leon onder de naam N.V. A.C. van Loon Graan- en Meelbedrijf te Tilburg. In de jaren dertig verplaatste de firma haar bedrijf van de Tuinstraat naar de Piushaven.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag