650499 - Schmidlin. De postduivenvereniging Noorderpost gefotografeerd ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan voor het café Tramstation aan het Wilhelminapark, 1948. Postduivenvereniging "De Noorderpost". De jubilerende postduivenvereniging " De Noorderpost" (1904-1949) die het café als thuisbasis had. Vanwege de oorlog werd het 40 jarig jubileum niet gevierd. "De Noorderpost" was van oorsprong een Hasseltse vereniging opgericht in 1904 (publicatie 06-10-1904 T.C.). De vereniging was aanvankelijk gevestigd in café Kerkzicht in de Hasseltstraat . Later werd een nieuwe thuisbasis gevonden aan het Wilhelminapark. Diverse leden woonden in de Hasselt. Links zittend achter de tafel is Noud van Berkel uit de Hasseltstraat. Staande achter de tafel met handen op zijn buik en sigaret in de hand is Kees Bertens getrouwd met Fien Zebregs, dochter van de kastelein. Links op de bovenste rij staat Jac Zebregs, eigenaar van café Tramstation. Bovenste rij, derde van links, Frans de Cock. - Foto's & Kaarten

Schmidlin. De postduivenvereniging Noorderpost gefotografeerd ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan voor het café Tramstation aan het Wilhelminapark, 1948. Postduivenvereniging "De Noorderpost". De jubilerende postduivenvereniging " De Noorderpost" (1904-1949) die het café als thuisbasis had. Vanwege de oorlog werd het 40 jarig jubileum niet gevierd. "De Noorderpost" was van oorsprong een Hasseltse vereniging opgericht in 1904 (publicatie 06-10-1904 T.C.). De vereniging was aanvankelijk gevestigd in café Kerkzicht in de Hasseltstraat . Later werd een nieuwe thuisbasis gevonden aan het Wilhelminapark. Diverse leden woonden in de Hasselt. Links zittend achter de tafel is Noud van Berkel uit de Hasseltstraat. Staande achter de tafel met handen op zijn buik en sigaret in de hand is Kees Bertens getrouwd met Fien Zebregs, dochter van de kastelein. Links op de bovenste rij staat Jac Zebregs, eigenaar van café Tramstation. Bovenste rij, derde van links, Frans de Cock.

DownloadbaarJa
Fotonummer["650499"]
Plaats(en)Tilburg
Straat["Wilhelminapark"]
Datering vanaf1948
FotograafSchmidlin, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
Uitgebreide omschrijvingSchmidlin. De postduivenvereniging Noorderpost gefotografeerd ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan voor het café Tramstation aan het Wilhelminapark, 1948. Postduivenvereniging "De Noorderpost". De jubilerende postduivenvereniging " De Noorderpost" (1904-1949) die het café als thuisbasis had. Vanwege de oorlog werd het 40 jarig jubileum niet gevierd. "De Noorderpost" was van oorsprong een Hasseltse vereniging opgericht in 1904 (publicatie 06-10-1904 T.C.). De vereniging was aanvankelijk gevestigd in café Kerkzicht in de Hasseltstraat . Later werd een nieuwe thuisbasis gevonden aan het Wilhelminapark. Diverse leden woonden in de Hasselt. Links zittend achter de tafel is Noud van Berkel uit de Hasseltstraat. Staande achter de tafel met handen op zijn buik en sigaret in de hand is Kees Bertens getrouwd met Fien Zebregs, dochter van de kastelein. Links op de bovenste rij staat Jac Zebregs, eigenaar van café Tramstation. Bovenste rij, derde van links, Frans de Cock.
AnnotatieGepubliceerd in "Tilburg gefotografeerd door Schmidlin", pag. 105 onder. Aanvulling dhr. Swaans, 2014 Brabants Dagblad, 09-04-2019. Rubriek Weerzien: "In 1949 was duivensport in Tilburg nog een echte volkssport".
Huisnummer133
Datum

650499 - Schmidlin. De postduivenvereniging Noorderpost gefotografeerd ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan voor het café Tramstation aan het Wilhelminapark, 1948.

Postduivenvereniging "De Noorderpost".
De jubilerende postduivenvereniging " De Noorderpost" (1904-1949) die het café als thuisbasis had.
Vanwege de oorlog werd het 40 jarig jubileum niet gevierd.
"De Noorderpost" was van oorsprong een Hasseltse vereniging opgericht in 1904 (publicatie 06-10-1904 T.C.).
De vereniging was  aanvankelijk gevestigd in café Kerkzicht in de Hasseltstraat . Later werd een nieuwe thuisbasis gevonden aan het Wilhelminapark. Diverse leden woonden in de Hasselt.
Links zittend achter de tafel is Noud van Berkel uit de Hasseltstraat.
Staande achter de tafel met handen op zijn buik en sigaret in de hand is Kees Bertens getrouwd met Fien Zebregs, dochter van de kastelein. Links op de bovenste rij staat Jac Zebregs, eigenaar van café Tramstation. Bovenste rij, derde van links, Frans de Cock.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag