200452 - Augustinus Christianus van Loon, geboren te Lage Mierde op 26 september 1855, zoon van molenaar Hendrikus Wilhelmus van Loon en Anna Maria Coppens. Hij overleed te Tilburg op 22 januari 1934 als weduwnaar van Maria Catharina van den Bosch. In Tilburg vestigde hij in 1883 een graanmagazijn bij magazijnhouder/herbergier W. van Abede onder de firmanaam A.C. van Loon. In 1896 verplaatste hij de graanhandel naar de Tuinstraat, waar de plaatsing van een zuiggasmolen in 1909 het bedrijf veranderde in een meelfabriek. Van Loon was verder lid van de bijzondere raad van de Vincentiusvereniging, regent van het r.k. gasthuis, lid van de kinderbescherming en van de herencongregatie en oprichter en penningmeester van de erewacht van het H. Sacrament in de parochie Heuvel. Hij werd onderscheiden met het gouden erekruis Pro Ecclesia et Pontifici, een pauselijke onderscheiding. - Foto's & Kaarten

Augustinus Christianus van Loon, geboren te Lage Mierde op 26 september 1855, zoon van molenaar Hendrikus Wilhelmus van Loon en Anna Maria Coppens. Hij overleed te Tilburg op 22 januari 1934 als weduwnaar van Maria Catharina van den Bosch. In Tilburg vestigde hij in 1883 een graanmagazijn bij magazijnhouder/herbergier W. van Abede onder de firmanaam A.C. van Loon. In 1896 verplaatste hij de graanhandel naar de Tuinstraat, waar de plaatsing van een zuiggasmolen in 1909 het bedrijf veranderde in een meelfabriek. Van Loon was verder lid van de bijzondere raad van de Vincentiusvereniging, regent van het r.k. gasthuis, lid van de kinderbescherming en van de herencongregatie en oprichter en penningmeester van de erewacht van het H. Sacrament in de parochie Heuvel. Hij werd onderscheiden met het gouden erekruis Pro Ecclesia et Pontifici, een pauselijke onderscheiding.

Fotonummer["200452"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1912
Herkomstcoll. Sindorff-van Loon
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingAugustinus Christianus van Loon, geboren te Lage Mierde op 26 september 1855, zoon van molenaar Hendrikus Wilhelmus van Loon en Anna Maria Coppens. Hij overleed te Tilburg op 22 januari 1934 als weduwnaar van Maria Catharina van den Bosch. In Tilburg vestigde hij in 1883 een graanmagazijn bij magazijnhouder/herbergier W. van Abede onder de firmanaam A.C. van Loon. In 1896 verplaatste hij de graanhandel naar de Tuinstraat, waar de plaatsing van een zuiggasmolen in 1909 het bedrijf veranderde in een meelfabriek. Van Loon was verder lid van de bijzondere raad van de Vincentiusvereniging, regent van het r.k. gasthuis, lid van de kinderbescherming en van de herencongregatie en oprichter en penningmeester van de erewacht van het H. Sacrament in de parochie Heuvel. Hij werd onderscheiden met het gouden erekruis Pro Ecclesia et Pontifici, een pauselijke onderscheiding.
AnnotatieMolens, maalderijen en meelfabrieken in Tilburg, p 158.
Datum

200452 - Augustinus Christianus van Loon, geboren te Lage Mierde op 26 september 1855, zoon van molenaar Hendrikus Wilhelmus van Loon en Anna Maria Coppens. Hij overleed te Tilburg op 22 januari 1934 als weduwnaar van Maria Catharina van den Bosch. In Tilburg vestigde hij in 1883 een graanmagazijn bij magazijnhouder/herbergier W. van Abede onder de firmanaam A.C. van Loon. In 1896 verplaatste hij de graanhandel naar de Tuinstraat, waar de plaatsing van een zuiggasmolen in 1909 het bedrijf veranderde in een meelfabriek. Van Loon was verder lid van de bijzondere raad van de Vincentiusvereniging, regent van het r.k. gasthuis, lid van de kinderbescherming en van de herencongregatie en oprichter en penningmeester van de erewacht van het H. Sacrament in de parochie Heuvel. Hij werd onderscheiden met het gouden erekruis Pro Ecclesia et Pontifici, een pauselijke onderscheiding.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag