651470 - Briefhoofd. VOLT. Gloeilampen, lampen. verlichting. Behalve in Tilburg zuid en noord, Turnhout en Oosterhout heeft Volt vroeger nog 2 vestingen gehad in België t.w. in Vilvoorde een compleet ingerichte gehuurde fabriek waarin echter door Volt nooit is geproduceerd. De huur hiervan ging reeds 4 maanden na de oprichting van Volt in september 1909 over op de dan ontslagen eerste directeur de Bakker. Een 2e vestiging te Deurne bij Antwerpen was een beter lot beschoren. De naam was VOLTA, misschien van Volt Antwerpen. Het bedrijf is gesticht in 1920en was zoals te zien op de foto een flink bedrijf. In 1925 neemt Philips het over. Het heet dan Usines Philips Belge. In 1931 gaat de produktie naar Leuven en worden de gebouwen verkocht. - Foto's & Kaarten

Briefhoofd. VOLT. Gloeilampen, lampen. verlichting. Behalve in Tilburg zuid en noord, Turnhout en Oosterhout heeft Volt vroeger nog 2 vestingen gehad in België t.w. in Vilvoorde een compleet ingerichte gehuurde fabriek waarin echter door Volt nooit is geproduceerd. De huur hiervan ging reeds 4 maanden na de oprichting van Volt in september 1909 over op de dan ontslagen eerste directeur de Bakker. Een 2e vestiging te Deurne bij Antwerpen was een beter lot beschoren. De naam was VOLTA, misschien van Volt Antwerpen. Het bedrijf is gesticht in 1920en was zoals te zien op de foto een flink bedrijf. In 1925 neemt Philips het over. Het heet dan Usines Philips Belge. In 1931 gaat de produktie naar Leuven en worden de gebouwen verkocht.

Fotonummer["651470"]
PlaatsDeurne- België
Datering vanaf1923
HerkomstVOLT-archief
Uiterlijke vormdocument
OmschrijvingBriefhoofd. VOLT. Gloeilampen, lampen. verlichting. Behalve in Tilburg zuid en noord, Turnhout en Oosterhout heeft Volt vroeger nog 2 vestingen gehad in België t.w. in Vilvoorde een compleet ingerichte gehuurde fabriek waarin echter door Volt nooit is geproduceerd. De huur hiervan ging reeds 4 maanden na de oprichting van Volt in september 1909 over op de dan ontslagen eerste directeur de Bakker. Een 2e vestiging te Deurne bij Antwerpen was een beter lot beschoren. De naam was VOLTA, misschien van Volt Antwerpen. Het bedrijf is gesticht in 1920en was zoals te zien op de foto een flink bedrijf. In 1925 neemt Philips het over. Het heet dan Usines Philips Belge. In 1931 gaat de produktie naar Leuven en worden de gebouwen verkocht.
Datum

651470 - Briefhoofd. VOLT. Gloeilampen, lampen. verlichting.
Behalve in Tilburg zuid en noord, Turnhout en Oosterhout heeft Volt vroeger nog 2 vestingen gehad in België t.w. in Vilvoorde een compleet ingerichte gehuurde fabriek waarin echter door Volt nooit is geproduceerd. De huur hiervan ging reeds 4 maanden na de oprichting van Volt in september 1909 over op de dan ontslagen eerste directeur de Bakker.
Een 2e vestiging te Deurne bij Antwerpen was een beter lot beschoren.
De naam was VOLTA, misschien van Volt Antwerpen. Het bedrijf is gesticht in 1920en was zoals te zien op de foto een flink bedrijf.
In 1925 neemt Philips het over. Het heet dan Usines Philips Belge.
In 1931 gaat de produktie naar Leuven en worden de gebouwen verkocht.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag