008646 - De congregatie van O.L. Vrouw van het Cenakel werd in 1826 in de Franse Ardeche gesticht door Moeder Theresia Couderc. Hoofddoel der congregatie was, het beleggen van retraites voor vrouwen. In de jaren dertig bezochten een driehonderdtal meisjes wekelijks het Cenakel. - Foto's & Kaarten

De congregatie van O.L. Vrouw van het Cenakel werd in 1826 in de Franse Ardeche gesticht door Moeder Theresia Couderc. Hoofddoel der congregatie was, het beleggen van retraites voor vrouwen. In de jaren dertig bezochten een driehonderdtal meisjes wekelijks het Cenakel.

Fotonummer["008646"]
PlaatsTilburg
Straat["Cenakel"]
Datering vanaf1930
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe congregatie van O.L. Vrouw van het Cenakel werd in 1826 in de Franse Ardeche gesticht door Moeder Theresia Couderc. Hoofddoel der congregatie was, het beleggen van retraites voor vrouwen. In de jaren dertig bezochten een driehonderdtal meisjes wekelijks het Cenakel.
AnnotatieUit Katholiek Tilburg p. 87.
Huisnummer27
Datum

008646 - De congregatie van O.L. Vrouw van het Cenakel werd in 1826 in de Franse Ardeche gesticht door Moeder Theresia Couderc. Hoofddoel der congregatie was, het beleggen van retraites voor vrouwen. In de jaren dertig bezochten een driehonderdtal meisjes wekelijks het Cenakel.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag