604453 - Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Gerardus Nicolaas Netten; werd geboren op 10 oktober 1916 in Kaatsheuvel en overleed op 1 mei 1945 in het concentratiekamp Buchenwald. Hij ging begin 1944 vrijwillig werken, in Zeeland, voor de Duitsers omdat hij op deze manier de Arbeitseinsatz in Duitsland hoopte te ontlopen. Na ongeveer een maand vluchtte hij omdat hij slechte behandeld werd en ook het eten liet veel te wensen over. Hij bleef op zijn woonadres in Tilburg (was ziek). Op 15 augustus 1944 werd hij in Tilburg gearresteerd. Via Vught, Scheveningen en Amersfoort werd hij naar het concentratiekamp Buchenwald overgebracht. Op 11 mei 1945 keerde de man die aan hem had vast gezeten tijdens het transport naar Duitsland, terug uit Duitsland. Buchenwald was ondertussen bevreid en de man vertelde dat Gerard Netten nog leefde, maar te zwak was om de terugreis te maken. Hij overleed op 1 mei 1945 in een ziekenhuis in Buchenwald, Duitsland. - Foto's & Kaarten

Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Gerardus Nicolaas Netten; werd geboren op 10 oktober 1916 in Kaatsheuvel en overleed op 1 mei 1945 in het concentratiekamp Buchenwald. Hij ging begin 1944 vrijwillig werken, in Zeeland, voor de Duitsers omdat hij op deze manier de Arbeitseinsatz in Duitsland hoopte te ontlopen. Na ongeveer een maand vluchtte hij omdat hij slechte behandeld werd en ook het eten liet veel te wensen over. Hij bleef op zijn woonadres in Tilburg (was ziek). Op 15 augustus 1944 werd hij in Tilburg gearresteerd. Via Vught, Scheveningen en Amersfoort werd hij naar het concentratiekamp Buchenwald overgebracht. Op 11 mei 1945 keerde de man die aan hem had vast gezeten tijdens het transport naar Duitsland, terug uit Duitsland. Buchenwald was ondertussen bevreid en de man vertelde dat Gerard Netten nog leefde, maar te zwak was om de terugreis te maken. Hij overleed op 1 mei 1945 in een ziekenhuis in Buchenwald, Duitsland.

DownloadbaarOp aanvraag
Fotonummer["604453"]
Plaats(en)Tilburg
Straat["Jan van Galenstraat"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormfoto
Uitgebreide omschrijvingTweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Gerardus Nicolaas Netten; werd geboren op 10 oktober 1916 in Kaatsheuvel en overleed op 1 mei 1945 in het concentratiekamp Buchenwald. Hij ging begin 1944 vrijwillig werken, in Zeeland, voor de Duitsers omdat hij op deze manier de Arbeitseinsatz in Duitsland hoopte te ontlopen. Na ongeveer een maand vluchtte hij omdat hij slechte behandeld werd en ook het eten liet veel te wensen over. Hij bleef op zijn woonadres in Tilburg (was ziek). Op 15 augustus 1944 werd hij in Tilburg gearresteerd. Via Vught, Scheveningen en Amersfoort werd hij naar het concentratiekamp Buchenwald overgebracht. Op 11 mei 1945 keerde de man die aan hem had vast gezeten tijdens het transport naar Duitsland, terug uit Duitsland. Buchenwald was ondertussen bevreid en de man vertelde dat Gerard Netten nog leefde, maar te zwak was om de terugreis te maken. Hij overleed op 1 mei 1945 in een ziekenhuis in Buchenwald, Duitsland.
Annotatiezie ook: 'Het Leven gebroken door Ad de Beer en Gerrit Kobes.
Huisnummer4
Datum

604453 - Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Gerardus Nicolaas Netten; werd geboren op 10 oktober 1916 in Kaatsheuvel en overleed op 1 mei 1945 in het concentratiekamp Buchenwald. 
Hij ging begin 1944 vrijwillig werken, in Zeeland, voor de Duitsers omdat hij op deze manier de Arbeitseinsatz in Duitsland hoopte te ontlopen. Na ongeveer een maand vluchtte hij omdat hij slechte behandeld werd en ook het eten liet veel te wensen over. Hij bleef op zijn woonadres in Tilburg (was ziek). Op 15 augustus 1944 werd hij in Tilburg gearresteerd. Via Vught, Scheveningen en Amersfoort werd hij naar het concentratiekamp Buchenwald overgebracht. Op 11 mei 1945 keerde de man die aan hem had vast gezeten tijdens het transport naar Duitsland, terug uit Duitsland. Buchenwald was ondertussen bevreid en de man vertelde dat Gerard Netten nog leefde, maar te zwak was om de terugreis te maken. Hij overleed op 1 mei 1945 in een ziekenhuis in Buchenwald, Duitsland.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag