009349 - Kloosters. Zusters van het St. Jacobus klooster aan de Broekhovenseweg/hoek Ringbaan-Zuid. Met de bouw van het klooster is begonnen in 1928. Het werd als klooster in gebruik genomen in januari 1930 door de zusters van het Allerheiligste Hart van Jezus ( van Moerdijk, later Veldhoven) een congregatie belast met opvoeding en onderwijs. Foto is van de offici'ele opening. Zittend in het midden Jac. Nabuurs, Pastoor van de parochie van de HH Familie (Broekhoven II). Achteraan geheel links Mgr M.C. Nabuurs, pastoor van de Besterd en deken van het dekenaat Tilburg, achteraan in het midden, achter de bloemen, pastoor M. Wassenberg uit Goirle, rechts M.J. van Boxtel. kapelaan van de parochie van HH Familie sinds 22.6.1925. Vijfde van links W. Visser, zevende van links Van Dooren, negende van links Segers. 7e van rechts meisje met donker haar en lichte kleding Anna (Annie) Schraven geboren 1903. - Foto's & Kaarten

Kloosters. Zusters van het St. Jacobus klooster aan de Broekhovenseweg/hoek Ringbaan-Zuid. Met de bouw van het klooster is begonnen in 1928. Het werd als klooster in gebruik genomen in januari 1930 door de zusters van het Allerheiligste Hart van Jezus ( van Moerdijk, later Veldhoven) een congregatie belast met opvoeding en onderwijs. Foto is van de offici'ele opening. Zittend in het midden Jac. Nabuurs, Pastoor van de parochie van de HH Familie (Broekhoven II). Achteraan geheel links Mgr M.C. Nabuurs, pastoor van de Besterd en deken van het dekenaat Tilburg, achteraan in het midden, achter de bloemen, pastoor M. Wassenberg uit Goirle, rechts M.J. van Boxtel. kapelaan van de parochie van HH Familie sinds 22.6.1925. Vijfde van links W. Visser, zevende van links Van Dooren, negende van links Segers. 7e van rechts meisje met donker haar en lichte kleding Anna (Annie) Schraven geboren 1903.

Fotonummer["009349"]
PlaatsTilburg
Straat["Broekhovenseweg"]
Datering vanaf1930
Fotograaf[Fotopersbureau Het Zuiden]
HerkomstK.D.C.Nijmegen
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingKloosters. Zusters van het St. Jacobus klooster aan de Broekhovenseweg/hoek Ringbaan-Zuid. Met de bouw van het klooster is begonnen in 1928. Het werd als klooster in gebruik genomen in januari 1930 door de zusters van het Allerheiligste Hart van Jezus ( van Moerdijk, later Veldhoven) een congregatie belast met opvoeding en onderwijs. Foto is van de offici'ele opening. Zittend in het midden Jac. Nabuurs, Pastoor van de parochie van de HH Familie (Broekhoven II). Achteraan geheel links Mgr M.C. Nabuurs, pastoor van de Besterd en deken van het dekenaat Tilburg, achteraan in het midden, achter de bloemen, pastoor M. Wassenberg uit Goirle, rechts M.J. van Boxtel. kapelaan van de parochie van HH Familie sinds 22.6.1925. Vijfde van links W. Visser, zevende van links Van Dooren, negende van links Segers. 7e van rechts meisje met donker haar en lichte kleding Anna (Annie) Schraven geboren 1903.
Huisnummer166
Datum

009349 - Kloosters. Zusters van het St. Jacobus klooster aan de Broekhovenseweg/hoek Ringbaan-Zuid. Met de bouw van het klooster is begonnen in 1928. Het werd als klooster in gebruik genomen in januari 1930 door de zusters van het Allerheiligste Hart van Jezus ( van Moerdijk, later Veldhoven) een congregatie belast met opvoeding en onderwijs. Foto is van de offici'ele opening. Zittend in het midden Jac. Nabuurs, Pastoor van  de parochie van de HH Familie (Broekhoven II). Achteraan geheel links Mgr M.C. Nabuurs, pastoor van de Besterd en deken van het dekenaat Tilburg, achteraan in het midden, achter de bloemen, pastoor M. Wassenberg uit Goirle, rechts M.J. van Boxtel. kapelaan van  de parochie van HH Familie  sinds 22.6.1925. Vijfde van links W. Visser, zevende van links Van Dooren, negende van links Segers. 7e van rechts meisje met donker haar en lichte kleding Anna (Annie) Schraven geboren 1903.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag