604529 - Bidprentje. Johannes Franciscus M. Goossens; geboren op 2 april 1932 in Tilburg en overleden op 21 februari 1945 in Tilburg. Op woensdag 21 februari 1945 hing er over de omgeving van het Wilhelmina-park een zware mist. Niemand zag daarom het vliegtuig (en) dat op die dag even na half twaalf in de ochtend over het noordelijk deel van de stad vloog en 30 scherfbommen uitwierp. Het merendeel hiervan viel in straten en op open terreinen, een deel viel op woningen. Er vielen 14 Nederlandse slachtoffers waaronder tien kinderen. Zij waren op dat moment buiten aan het spelen op een speelveldje met Engelse militairen. Hoeveel Engelse militairen overleden is nooit bekend gemaakt. - Foto's & Kaarten

Bidprentje. Johannes Franciscus M. Goossens; geboren op 2 april 1932 in Tilburg en overleden op 21 februari 1945 in Tilburg. Op woensdag 21 februari 1945 hing er over de omgeving van het Wilhelmina-park een zware mist. Niemand zag daarom het vliegtuig (en) dat op die dag even na half twaalf in de ochtend over het noordelijk deel van de stad vloog en 30 scherfbommen uitwierp. Het merendeel hiervan viel in straten en op open terreinen, een deel viel op woningen. Er vielen 14 Nederlandse slachtoffers waaronder tien kinderen. Zij waren op dat moment buiten aan het spelen op een speelveldje met Engelse militairen. Hoeveel Engelse militairen overleden is nooit bekend gemaakt.

Fotonummer["604529"]
PlaatsTilburg
Straat["Henri Berkvensstraat"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormdocument
OmschrijvingBidprentje. Johannes Franciscus M. Goossens; geboren op 2 april 1932 in Tilburg en overleden op 21 februari 1945 in Tilburg. Op woensdag 21 februari 1945 hing er over de omgeving van het Wilhelmina-park een zware mist. Niemand zag daarom het vliegtuig (en) dat op die dag even na half twaalf in de ochtend over het noordelijk deel van de stad vloog en 30 scherfbommen uitwierp. Het merendeel hiervan viel in straten en op open terreinen, een deel viel op woningen. Er vielen 14 Nederlandse slachtoffers waaronder tien kinderen. Zij waren op dat moment buiten aan het spelen op een speelveldje met Engelse militairen. Hoeveel Engelse militairen overleden is nooit bekend gemaakt.
Huisnummer4
Datum

604529 - Bidprentje. Johannes Franciscus M. Goossens; geboren op 2 april 1932 in Tilburg en overleden op 21 februari 1945 in Tilburg. 
Op woensdag 21 februari 1945 hing er over de omgeving van het Wilhelmina-park een zware mist. Niemand zag daarom het vliegtuig (en) dat op die dag even na half twaalf in de ochtend over het noordelijk deel van de stad vloog en 30 scherfbommen uitwierp. Het merendeel hiervan viel in straten en op open terreinen, een deel viel op woningen. Er vielen 14 Nederlandse slachtoffers waaronder tien kinderen. Zij waren op dat moment buiten aan het spelen op een speelveldje met Engelse militairen. Hoeveel Engelse militairen overleden is nooit bekend gemaakt.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag