604495 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Henricus Cornelis F.J. van de Sande; werd geboren op 16 oktober 1924 in Tilburg en overleed op 21 december 1944 in Tilburg. De Duitsers wilden de opmars van de geallieerden o.a. vertragen door het ingraven van landmijnen. Direct na de bevrijding waren veel landmijnen nog niet gelokaliseerd en het gevaar dat men er ongemerkt op zou stappen was niet ondenkbeeldig. Met alle noodlottige gevolgen van dien. Ook Van de Sande kwam om het leven door een landmijn. - Foto's & Kaarten

Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Henricus Cornelis F.J. van de Sande; werd geboren op 16 oktober 1924 in Tilburg en overleed op 21 december 1944 in Tilburg. De Duitsers wilden de opmars van de geallieerden o.a. vertragen door het ingraven van landmijnen. Direct na de bevrijding waren veel landmijnen nog niet gelokaliseerd en het gevaar dat men er ongemerkt op zou stappen was niet ondenkbeeldig. Met alle noodlottige gevolgen van dien. Ook Van de Sande kwam om het leven door een landmijn.

Fotonummer["604495"]
PlaatsTilburg
Straat["Ratinéstraat"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormdocument
OmschrijvingBidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Henricus Cornelis F.J. van de Sande; werd geboren op 16 oktober 1924 in Tilburg en overleed op 21 december 1944 in Tilburg. De Duitsers wilden de opmars van de geallieerden o.a. vertragen door het ingraven van landmijnen. Direct na de bevrijding waren veel landmijnen nog niet gelokaliseerd en het gevaar dat men er ongemerkt op zou stappen was niet ondenkbeeldig. Met alle noodlottige gevolgen van dien. Ook Van de Sande kwam om het leven door een landmijn.
Annotatiezie ook: 'Het Leven gebroken' door Ad de Beer en Gerrit Kobes, hoofdstuk 8, pag. 157-158
Huisnummer8
Datum

604495 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Henricus Cornelis F.J. van de Sande; werd geboren op 16 oktober 1924 in Tilburg en overleed op 21 december 1944 in Tilburg. 
De Duitsers wilden de opmars van de geallieerden o.a. vertragen door het ingraven van landmijnen. Direct na de bevrijding waren veel landmijnen nog niet gelokaliseerd en het gevaar dat men er ongemerkt op zou stappen was niet ondenkbeeldig. Met alle noodlottige gevolgen van dien. Ook Van de Sande kwam om het leven door een landmijn.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag