045624 - Mitrailleursnest aan de Poppelseweg bij de brug over De Leij tijdens de mobilisatie. Tussen de bomen en vanaf de stelling lopen electrodraden via de brugleuning naar de springlading die onder de brug is aangebracht. deze foto moet vroeg in de periode van de grensbewaking zijn gemaakt. De stelling is nog provisorisch ingericht (golfplaten als dakbedekking). Ook de PAG-opstelling die iets verder in de bocht van de weg werd gebouwd is niet aanwezig. - Foto's & Kaarten

Mitrailleursnest aan de Poppelseweg bij de brug over De Leij tijdens de mobilisatie. Tussen de bomen en vanaf de stelling lopen electrodraden via de brugleuning naar de springlading die onder de brug is aangebracht. deze foto moet vroeg in de periode van de grensbewaking zijn gemaakt. De stelling is nog provisorisch ingericht (golfplaten als dakbedekking). Ook de PAG-opstelling die iets verder in de bocht van de weg werd gebouwd is niet aanwezig.

Fotonummer["045624"]
PlaatsGoirle
Straat["Poppelseweg"]
Datering vanaf1939
Fotograafonbekend
HerkomstCollectie E. van Boxtel, Goirle
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingMitrailleursnest aan de Poppelseweg bij de brug over De Leij tijdens de mobilisatie. Tussen de bomen en vanaf de stelling lopen electrodraden via de brugleuning naar de springlading die onder de brug is aangebracht. deze foto moet vroeg in de periode van de grensbewaking zijn gemaakt. De stelling is nog provisorisch ingericht (golfplaten als dakbedekking). Ook de PAG-opstelling die iets verder in de bocht van de weg werd gebouwd is niet aanwezig.
AnnotatiePiet de Bont, Jef van Gils, Gerrit Kobes, Piet Wiercx, Ben Loonen (eindred.), Goirle 1940-1945. Een grensdorp bedreigd, bezet en bevrijd ... (Goirle 1994) p. 24.
Datum

045624 - Mitrailleursnest aan de Poppelseweg bij de brug over De Leij tijdens de mobilisatie. Tussen de bomen en vanaf de stelling lopen electrodraden via de brugleuning naar de springlading die onder de brug is aangebracht. deze foto moet vroeg in de periode van de grensbewaking zijn gemaakt. De stelling is nog provisorisch ingericht (golfplaten als dakbedekking). Ook de PAG-opstelling die iets verder in de bocht van de weg werd gebouwd is niet aanwezig.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag