029573 - Rijksmonument Boerderij Tongerlose Hoeve. De gevels en muren van deze boerderij zijn voorzien van cementpleister met imitatievoegen. Hierdoor ontstond het effect van natuursteen. - Foto's & Kaarten

Rijksmonument Boerderij Tongerlose Hoeve. De gevels en muren van deze boerderij zijn voorzien van cementpleister met imitatievoegen. Hierdoor ontstond het effect van natuursteen.

Fotonummer["029573"]
PlaatsTilburg
Straat["Reitse Hoevenstraat"]
Datering vanaf01-01-1955
FotograafDelft, Sjef van
HerkomstRegionaal Archief Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingRijksmonument Boerderij Tongerlose Hoeve. De gevels en muren van deze boerderij zijn voorzien van cementpleister met imitatievoegen. Hierdoor ontstond het effect van natuursteen.
AnnotatieJ.A.J. Becx, Tongerlose pachthoeven te Tilburg, in: II (1984) Tilburg, tijdschrift voor geschiedenis, monumenten en cultuur p. 10-12. Renate van de Weijer: Bewonen, veranderen, herinneren en bewaren, in: Tilburg, tijdschrift voor geschiedenis, monumenten en cultuur, jaargang 21, 2003, nr. 2, p. 64
Datum

029573 - Rijksmonument Boerderij Tongerlose Hoeve. De gevels en muren van deze boerderij zijn voorzien van cementpleister met imitatievoegen. Hierdoor ontstond het effect van natuursteen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag