653941 - Tilburg. Het St. Annapleintje in de wijk: Korvel. St. Anna is de moeder van Maria. Zij wordt al vereerd sinds de 6e eeuw in het Oosten (feestdag 25 juli) en sinds de 8e eeuw in het Westen (feestdag 26 juli). Zij is de patrones van timmerlieden, touwslagers, scheepslui, naaisters en kantwerksters. Het St. Annaplein, alsmede het St. Annahof en de St. Annastraat, zijn genoemd naar de in de Capucijnenstraat gelegen St. Annakerk, die op 1 januari 1899 in gebruik werd genomen. Deze kerk, naar het ontwerp van de architect J.H. van Abeelen, werd in 1973 gesloopt. Het tegenwoordige St. Annaplein had tot 1933 nog geen naam, maar heette in de volksmond al wel S. Annapleintje. De huizen waren toen genummerd aan de Korvelseweg en de Trouwlaan. Vóór 1900 maakte het plein deel uit van het Haringseind. - Foto's & Kaarten

Tilburg. Het St. Annapleintje in de wijk: Korvel. St. Anna is de moeder van Maria. Zij wordt al vereerd sinds de 6e eeuw in het Oosten (feestdag 25 juli) en sinds de 8e eeuw in het Westen (feestdag 26 juli). Zij is de patrones van timmerlieden, touwslagers, scheepslui, naaisters en kantwerksters. Het St. Annaplein, alsmede het St. Annahof en de St. Annastraat, zijn genoemd naar de in de Capucijnenstraat gelegen St. Annakerk, die op 1 januari 1899 in gebruik werd genomen. Deze kerk, naar het ontwerp van de architect J.H. van Abeelen, werd in 1973 gesloopt. Het tegenwoordige St. Annaplein had tot 1933 nog geen naam, maar heette in de volksmond al wel S. Annapleintje. De huizen waren toen genummerd aan de Korvelseweg en de Trouwlaan. Vóór 1900 maakte het plein deel uit van het Haringseind.

Fotonummer["653941"]
PlaatsTilburg
Straat["St. Annaplein"]
WijkCentrum / Korvel
Datering vanaf01-08-1917
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingTilburg. Het St. Annapleintje in de wijk: Korvel. St. Anna is de moeder van Maria. Zij wordt al vereerd sinds de 6e eeuw in het Oosten (feestdag 25 juli) en sinds de 8e eeuw in het Westen (feestdag 26 juli). Zij is de patrones van timmerlieden, touwslagers, scheepslui, naaisters en kantwerksters. Het St. Annaplein, alsmede het St. Annahof en de St. Annastraat, zijn genoemd naar de in de Capucijnenstraat gelegen St. Annakerk, die op 1 januari 1899 in gebruik werd genomen. Deze kerk, naar het ontwerp van de architect J.H. van Abeelen, werd in 1973 gesloopt. Het tegenwoordige St. Annaplein had tot 1933 nog geen naam, maar heette in de volksmond al wel S. Annapleintje. De huizen waren toen genummerd aan de Korvelseweg en de Trouwlaan. Vóór 1900 maakte het plein deel uit van het Haringseind.
Datum

653941 - Tilburg. Het St. Annapleintje in de wijk: Korvel. St. Anna is de moeder van Maria. Zij wordt al vereerd sinds de 6e eeuw in het Oosten (feestdag 25 juli) en sinds de 8e eeuw in het Westen (feestdag 26 juli). Zij is de patrones van timmerlieden, touwslagers, scheepslui, naaisters en kantwerksters. Het St. Annaplein, alsmede het St. Annahof en de St. Annastraat, zijn genoemd naar de in de Capucijnenstraat gelegen St. Annakerk, die op 1 januari 1899 in gebruik werd genomen. Deze kerk, naar het ontwerp van de architect J.H. van Abeelen, werd in 1973 gesloopt. Het tegenwoordige St. Annaplein had tot 1933 nog geen naam, maar heette in de volksmond al wel S. Annapleintje. De huizen waren toen genummerd aan de Korvelseweg en de Trouwlaan. Vóór 1900 maakte het plein deel uit van het Haringseind.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag