010300 - De Heikant, nu de Schans, met R.K. parochiekerk O.L.V. onbevlekte ontvangenis (Heikant), pastorie en St. Leonardusgesticht. Het gesticht, genoemd naar de patroonheilige van pastoor L.G. v.d. Steen, werd als bejaardenhuis in gebruik genomen in 1902. De leiding van het tehuis was in handen van de zusters van Liefde van de congregatie van O.L.V. Moeder van Barmhartigheid (Oude Dijk). Op zondag 26 oktober 1952 vierde men het 50-jarig bestaan. 's-Middags werd door de r.k. toneelvereniging O.N.A. het stuk Maria Goretti opgevoerd voor zusters, bejaarden en genodigden. In 1959 trokken de zusters zich terug uit dit tehuis. Ter hoogte van de pastorie een aanplakborg en een stadspomp. - Foto's & Kaarten

De Heikant, nu de Schans, met R.K. parochiekerk O.L.V. onbevlekte ontvangenis (Heikant), pastorie en St. Leonardusgesticht. Het gesticht, genoemd naar de patroonheilige van pastoor L.G. v.d. Steen, werd als bejaardenhuis in gebruik genomen in 1902. De leiding van het tehuis was in handen van de zusters van Liefde van de congregatie van O.L.V. Moeder van Barmhartigheid (Oude Dijk). Op zondag 26 oktober 1952 vierde men het 50-jarig bestaan. 's-Middags werd door de r.k. toneelvereniging O.N.A. het stuk Maria Goretti opgevoerd voor zusters, bejaarden en genodigden. In 1959 trokken de zusters zich terug uit dit tehuis. Ter hoogte van de pastorie een aanplakborg en een stadspomp.

Fotonummer["010300"]
PlaatsTilburg
Straat["De Schans","Heikant"]
WijkDe Schans
Datering vanaf1915
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingDe Heikant, nu de Schans, met R.K. parochiekerk O.L.V. onbevlekte ontvangenis (Heikant), pastorie en St. Leonardusgesticht. Het gesticht, genoemd naar de patroonheilige van pastoor L.G. v.d. Steen, werd als bejaardenhuis in gebruik genomen in 1902. De leiding van het tehuis was in handen van de zusters van Liefde van de congregatie van O.L.V. Moeder van Barmhartigheid (Oude Dijk). Op zondag 26 oktober 1952 vierde men het 50-jarig bestaan. 's-Middags werd door de r.k. toneelvereniging O.N.A. het stuk Maria Goretti opgevoerd voor zusters, bejaarden en genodigden. In 1959 trokken de zusters zich terug uit dit tehuis. Ter hoogte van de pastorie een aanplakborg en een stadspomp.
AnnotatieBeeld van een stad, 2000, p. 142. NTC 23.10.1952, 27.10.1952, 18.7.1959. Ronald Peeters, Kerk en pastorie Schans op monumentenlijst, in IV (1986) Tilburg, tijdschrift voor geschiedenis, monumenten en cultuur.
Huisnummer43
Datum

010300 - De Heikant, nu de Schans, met R.K.  parochiekerk O.L.V. onbevlekte ontvangenis (Heikant), pastorie en St. Leonardusgesticht. Het gesticht, genoemd naar de patroonheilige van pastoor L.G. v.d. Steen, werd als bejaardenhuis in gebruik genomen in 1902. De leiding van het tehuis was in handen van de zusters van Liefde van de congregatie van O.L.V. Moeder van Barmhartigheid (Oude Dijk). Op zondag 26 oktober 1952 vierde men het 50-jarig bestaan. 's-Middags werd door de r.k. toneelvereniging O.N.A. het stuk Maria Goretti opgevoerd voor zusters, bejaarden en genodigden. In 1959 trokken de zusters zich terug uit dit tehuis. Ter hoogte van de pastorie een aanplakborg en een stadspomp.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag