001513 - Korvel, later Korvelplein in zuidelijke richting. In de verte de toren van de Antoniuskerk, de nieuwe parochiekerk van Korvel. Geheel rechts café 'L' Echo des Montagnes' (Korvel nr. 44). Vroeger stond hier de Korvelse school, maar in 1876 werd dit pand door Waltherus Cornelis van Boxtel, dan herbergier in 'Kerkzicht' gekocht en omgebouwd 'tot een flink koffiehuis genaamd Vreugdendal in de volksmond 'l Echo des Montagnes'. Dit was de harmonie van Korvel en daarom werd Van Boxtel later ook wel 'Therus van de hermenie' genoemd. De opening vond plaats met een concent van voornoemde l' Echo des Montagnes. In de herberg was ook de liedertafel thuis, waarvan de Jacques Urlus lid was. Na van Boxtel woonde Johannes van Laarhoven in dit pand. Zijn beroep was voorslager, voerman en grondwerker. Zijn vrouw Johanna Barbara Stokkermans was herbergierster. In 1918 werd het café, dan bekend als 'Tramstation Korvel' bestaande uit koffiehuis, tuin en concertzaal, door notaris Maas publiek verkocht. Nieuwe eigenaar was Johan Albert Hendrich uit Breda, geboren in Duitsland in 1883. Zijn beroep was restaurateur en hij was getrouwd met Dymphna P.A. Nuijten. In mei 1925 verhuisden zij naar de Korveldwarsstraat. Hun opvolger was Johannes Josephus Denissen geboren te Tilburg op 7.7.1878. In 1936 werd Joannes F.A. Verbunt de nieuwe kastelein. Hij was getrouwd met Helena M.C. van Riel en was eerder caféhouder in Pas Buiten aan de Bredaseweg. L' Echo des Montagnes bleef in het bezit van de familie Verbunt tot rond 1965. De volgende caféhouder was A.A.C. van den Brekel, daarna werd het café en concertzaal Antens. - Foto's & Kaarten

Korvel, later Korvelplein in zuidelijke richting. In de verte de toren van de Antoniuskerk, de nieuwe parochiekerk van Korvel. Geheel rechts café 'L' Echo des Montagnes' (Korvel nr. 44). Vroeger stond hier de Korvelse school, maar in 1876 werd dit pand door Waltherus Cornelis van Boxtel, dan herbergier in 'Kerkzicht' gekocht en omgebouwd 'tot een flink koffiehuis genaamd Vreugdendal in de volksmond 'l Echo des Montagnes'. Dit was de harmonie van Korvel en daarom werd Van Boxtel later ook wel 'Therus van de hermenie' genoemd. De opening vond plaats met een concent van voornoemde l' Echo des Montagnes. In de herberg was ook de liedertafel thuis, waarvan de Jacques Urlus lid was. Na van Boxtel woonde Johannes van Laarhoven in dit pand. Zijn beroep was voorslager, voerman en grondwerker. Zijn vrouw Johanna Barbara Stokkermans was herbergierster. In 1918 werd het café, dan bekend als 'Tramstation Korvel' bestaande uit koffiehuis, tuin en concertzaal, door notaris Maas publiek verkocht. Nieuwe eigenaar was Johan Albert Hendrich uit Breda, geboren in Duitsland in 1883. Zijn beroep was restaurateur en hij was getrouwd met Dymphna P.A. Nuijten. In mei 1925 verhuisden zij naar de Korveldwarsstraat. Hun opvolger was Johannes Josephus Denissen geboren te Tilburg op 7.7.1878. In 1936 werd Joannes F.A. Verbunt de nieuwe kastelein. Hij was getrouwd met Helena M.C. van Riel en was eerder caféhouder in Pas Buiten aan de Bredaseweg. L' Echo des Montagnes bleef in het bezit van de familie Verbunt tot rond 1965. De volgende caféhouder was A.A.C. van den Brekel, daarna werd het café en concertzaal Antens.

Fotonummer["001513"]
PlaatsTilburg
Straat["Korvelplein"]
WijkKorvel
Datering vanaf1928
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingKorvel, later Korvelplein in zuidelijke richting. In de verte de toren van de Antoniuskerk, de nieuwe parochiekerk van Korvel. Geheel rechts café 'L' Echo des Montagnes' (Korvel nr. 44). Vroeger stond hier de Korvelse school, maar in 1876 werd dit pand door Waltherus Cornelis van Boxtel, dan herbergier in 'Kerkzicht' gekocht en omgebouwd 'tot een flink koffiehuis genaamd Vreugdendal in de volksmond 'l Echo des Montagnes'. Dit was de harmonie van Korvel en daarom werd Van Boxtel later ook wel 'Therus van de hermenie' genoemd. De opening vond plaats met een concent van voornoemde l' Echo des Montagnes. In de herberg was ook de liedertafel thuis, waarvan de Jacques Urlus lid was. Na van Boxtel woonde Johannes van Laarhoven in dit pand. Zijn beroep was voorslager, voerman en grondwerker. Zijn vrouw Johanna Barbara Stokkermans was herbergierster. In 1918 werd het café, dan bekend als 'Tramstation Korvel' bestaande uit koffiehuis, tuin en concertzaal, door notaris Maas publiek verkocht. Nieuwe eigenaar was Johan Albert Hendrich uit Breda, geboren in Duitsland in 1883. Zijn beroep was restaurateur en hij was getrouwd met Dymphna P.A. Nuijten. In mei 1925 verhuisden zij naar de Korveldwarsstraat. Hun opvolger was Johannes Josephus Denissen geboren te Tilburg op 7.7.1878. In 1936 werd Joannes F.A. Verbunt de nieuwe kastelein. Hij was getrouwd met Helena M.C. van Riel en was eerder caféhouder in Pas Buiten aan de Bredaseweg. L' Echo des Montagnes bleef in het bezit van de familie Verbunt tot rond 1965. De volgende caféhouder was A.A.C. van den Brekel, daarna werd het café en concertzaal Antens.
AnnotatieTC 24.8.1876 Korvel Tilburg 1850-1925. B.R. 1900-1910 12/80, 1910-1920 25/160, 1921-1939 64/139, 69/918. Tilburg in oude ansichten I, nr. 86. idem deel II, nr. 77.
Huisnummer44
Datum

001513 - Korvel, later Korvelplein in zuidelijke richting. In de verte de toren van de Antoniuskerk, de nieuwe parochiekerk van Korvel. Geheel rechts café 'L' Echo des Montagnes' (Korvel nr. 44).  Vroeger stond hier de Korvelse school, maar in 1876 werd dit pand door Waltherus Cornelis van Boxtel, dan herbergier in 'Kerkzicht' gekocht en omgebouwd 'tot een flink koffiehuis genaamd Vreugdendal in de volksmond 'l Echo des Montagnes'. Dit was de harmonie van Korvel en daarom werd Van Boxtel later ook wel 'Therus van de hermenie' genoemd. De opening vond plaats met een concent van voornoemde  l' Echo des Montagnes. In de herberg was ook de liedertafel thuis, waarvan de Jacques Urlus lid was. Na van Boxtel woonde Johannes van Laarhoven in dit pand. Zijn beroep was voorslager, voerman en grondwerker. Zijn vrouw Johanna Barbara Stokkermans was herbergierster.  In 1918 werd het café, dan bekend als 'Tramstation Korvel' bestaande uit koffiehuis, tuin en concertzaal, door notaris Maas publiek verkocht. Nieuwe eigenaar was Johan Albert Hendrich uit Breda, geboren in Duitsland in 1883. Zijn beroep was restaurateur en hij was getrouwd met Dymphna P.A. Nuijten. In mei 1925 verhuisden zij naar de Korveldwarsstraat. Hun opvolger was Johannes Josephus Denissen geboren te Tilburg op 7.7.1878. In 1936 werd Joannes F.A. Verbunt de nieuwe kastelein. Hij was getrouwd met Helena M.C. van Riel en was eerder caféhouder in Pas Buiten aan de Bredaseweg. L' Echo des Montagnes bleef in het bezit van de familie Verbunt tot rond 1965. De volgende caféhouder was A.A.C. van den Brekel, daarna werd het café en concertzaal Antens.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag