037833 - Textiel. Loonweverij van P. A. van Hest in de Zuid-Oosterdwarsstraat omstreeks 1920. De weverij, groot vijf bij tien vierkante meter, was gevestigd achter zijn woonhuis en bestond uit drie weefgetouwen, een ruwmolen en een scheerraam. Voordat Van Hest voor zichzelf begon, werkte hij als wever bij L. E. van den Bergh en bij André van Spaendonck. Op de foto links Petrus A. van Hest en rechts Bart Robben. - Foto's & Kaarten

Textiel. Loonweverij van P. A. van Hest in de Zuid-Oosterdwarsstraat omstreeks 1920. De weverij, groot vijf bij tien vierkante meter, was gevestigd achter zijn woonhuis en bestond uit drie weefgetouwen, een ruwmolen en een scheerraam. Voordat Van Hest voor zichzelf begon, werkte hij als wever bij L. E. van den Bergh en bij André van Spaendonck. Op de foto links Petrus A. van Hest en rechts Bart Robben.

Fotonummer["037833"]
PlaatsTilburg
Straat["Zuid-Oosterdwarsstraat"]
Datering vanaf1920
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingTextiel. Loonweverij van P. A. van Hest in de Zuid-Oosterdwarsstraat omstreeks 1920. De weverij, groot vijf bij tien vierkante meter, was gevestigd achter zijn woonhuis en bestond uit drie weefgetouwen, een ruwmolen en een scheerraam. Voordat Van Hest voor zichzelf begon, werkte hij als wever bij L. E. van den Bergh en bij André van Spaendonck. Op de foto links Petrus A. van Hest en rechts Bart Robben.
Datum

037833 - Textiel. Loonweverij van P. A. van Hest in de Zuid-Oosterdwarsstraat omstreeks 1920. De weverij, groot vijf bij tien vierkante meter, was gevestigd achter zijn woonhuis en bestond uit drie weefgetouwen, een ruwmolen en een scheerraam. Voordat Van Hest voor zichzelf begon, werkte hij als wever bij L. E. van den Bergh en bij André van Spaendonck. Op de foto links Petrus A. van Hest en rechts Bart Robben.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag