054494 - In 1923 werd door de parochianen van Hilvarenbeek geld bijeengebracht voor de plaatsing van een H. Hartbeeld naast de kerk. Aan J. Custers uit Stratum werd opdracht gegeven om een kalkstenen beeld te maken naar het model van het H. Hartbeeld te Madrid. De intronisatie vond plaats op 2 september 1923. Tijdens de bloemenhulde werd het lied gezongen dat begon met de woorden: "Juicht thans Beekenaren heden, want gij zijt den Heere gewijd." - Foto's & Kaarten

In 1923 werd door de parochianen van Hilvarenbeek geld bijeengebracht voor de plaatsing van een H. Hartbeeld naast de kerk. Aan J. Custers uit Stratum werd opdracht gegeven om een kalkstenen beeld te maken naar het model van het H. Hartbeeld te Madrid. De intronisatie vond plaats op 2 september 1923. Tijdens de bloemenhulde werd het lied gezongen dat begon met de woorden: "Juicht thans Beekenaren heden, want gij zijt den Heere gewijd."

Fotonummer["054494"]
PlaatsHilvarenbeek
Straat["Vrijthof"]
Datering vanaf02-09-1923
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingIn 1923 werd door de parochianen van Hilvarenbeek geld bijeengebracht voor de plaatsing van een H. Hartbeeld naast de kerk. Aan J. Custers uit Stratum werd opdracht gegeven om een kalkstenen beeld te maken naar het model van het H. Hartbeeld te Madrid. De intronisatie vond plaats op 2 september 1923. Tijdens de bloemenhulde werd het lied gezongen dat begon met de woorden: "Juicht thans Beekenaren heden, want gij zijt den Heere gewijd."
AnnotatieHilvarenbeek en zijn kerkdorpen, p. 118.
Datum

054494 - In 1923 werd door de parochianen van Hilvarenbeek geld bijeengebracht voor de plaatsing van een H. Hartbeeld naast de kerk. Aan J. Custers uit Stratum werd opdracht gegeven om een kalkstenen beeld te maken naar het model van het H. Hartbeeld te Madrid. De intronisatie vond plaats op 2 september 1923. Tijdens de bloemenhulde werd het lied gezongen dat begon met de woorden:  "Juicht thans Beekenaren heden, want gij zijt den Heere gewijd."
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag