067748 - DARWIN, van (Th.J.) Theo BESEMER (Nederhorst Den Berg 1936). Materiaal: ingewassen marmerplaten met applicatie in kunststof. Lokatie: LTS "Westhoeve" (later: Lokatie Techniek) aan de Reitse Hoevenstraat. Realisatie: 1983. Bovenaan een foetus met navelstreng, onderaan de ruimtewandelaar Leonov met zuurstofslang, en daartussen de naam Darwin.(De Rus Alexei Leonov maakte op 18 maart 1965 de eerste wandeling door de ruimte). In oppostie tot elkaar staan de woorden stof en anima (ziel, geest). Waarnaar "dorst" de mens? TREFWOORDEN: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs. - Foto's & Kaarten

DARWIN, van (Th.J.) Theo BESEMER (Nederhorst Den Berg 1936). Materiaal: ingewassen marmerplaten met applicatie in kunststof. Lokatie: LTS "Westhoeve" (later: Lokatie Techniek) aan de Reitse Hoevenstraat. Realisatie: 1983. Bovenaan een foetus met navelstreng, onderaan de ruimtewandelaar Leonov met zuurstofslang, en daartussen de naam Darwin.(De Rus Alexei Leonov maakte op 18 maart 1965 de eerste wandeling door de ruimte). In oppostie tot elkaar staan de woorden stof en anima (ziel, geest). Waarnaar "dorst" de mens? TREFWOORDEN: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs.

Fotonummer["067748"]
PlaatsTilburg
Straat["Reitse Hoevenstraat"]
Datering vanaf1983
FotograafDré van den Bogaard
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDARWIN, van (Th.J.) Theo BESEMER (Nederhorst Den Berg 1936). Materiaal: ingewassen marmerplaten met applicatie in kunststof. Lokatie: LTS "Westhoeve" (later: Lokatie Techniek) aan de Reitse Hoevenstraat. Realisatie: 1983. Bovenaan een foetus met navelstreng, onderaan de ruimtewandelaar Leonov met zuurstofslang, en daartussen de naam Darwin.(De Rus Alexei Leonov maakte op 18 maart 1965 de eerste wandeling door de ruimte). In oppostie tot elkaar staan de woorden stof en anima (ziel, geest). Waarnaar "dorst" de mens? TREFWOORDEN: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs.
Huisnummer12
Datum

067748 - DARWIN, van (Th.J.) Theo BESEMER (Nederhorst Den Berg 1936). Materiaal: ingewassen marmerplaten met applicatie in kunststof. Lokatie: LTS "Westhoeve" (later: Lokatie Techniek) aan de Reitse Hoevenstraat. Realisatie: 1983. Bovenaan een foetus met navelstreng, onderaan de ruimtewandelaar Leonov met zuurstofslang, en daartussen de naam Darwin.(De Rus Alexei Leonov maakte op 18 maart 1965 de eerste wandeling door de ruimte). In oppostie tot elkaar staan de woorden stof en anima (ziel, geest). Waarnaar "dorst" de mens? 
TREFWOORDEN: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag