604501 - Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Albertus Johannes Vermeer; werd geboren op 28 juli 1922 in Raamsdonksveer en overleed op 27 december 1944 in het concentratiekamp Neuengamme bij Hamburg, Duitsland. De politie in Nederland werd gereorganiseerd tot de Staatspolitie en in Schalkhaar werd een politieopleiding in het leven geroepen op nationaal-socialistische basis. 'Schalkhaarders' werden gezien als foute politiemensen of zij waren tenminste verdacht. Niet iedereen accepteerde die nationaal-socialistische invloed. Maar als je dat liet merken, werd dat gezien als een tegen de bezettende macht gerichte activiteit, met alle risico's van dien. Vermeer was één van de drie stadsgenoten die weigerde na de opleiding lid te worden van de NSB en werd daarom gearresteerd. - Foto's & Kaarten

Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Albertus Johannes Vermeer; werd geboren op 28 juli 1922 in Raamsdonksveer en overleed op 27 december 1944 in het concentratiekamp Neuengamme bij Hamburg, Duitsland. De politie in Nederland werd gereorganiseerd tot de Staatspolitie en in Schalkhaar werd een politieopleiding in het leven geroepen op nationaal-socialistische basis. 'Schalkhaarders' werden gezien als foute politiemensen of zij waren tenminste verdacht. Niet iedereen accepteerde die nationaal-socialistische invloed. Maar als je dat liet merken, werd dat gezien als een tegen de bezettende macht gerichte activiteit, met alle risico's van dien. Vermeer was één van de drie stadsgenoten die weigerde na de opleiding lid te worden van de NSB en werd daarom gearresteerd.

Fotonummer["604501"]
PlaatsTilburg
Straat["Cornelis Speelmanstraat"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingTweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Albertus Johannes Vermeer; werd geboren op 28 juli 1922 in Raamsdonksveer en overleed op 27 december 1944 in het concentratiekamp Neuengamme bij Hamburg, Duitsland. De politie in Nederland werd gereorganiseerd tot de Staatspolitie en in Schalkhaar werd een politieopleiding in het leven geroepen op nationaal-socialistische basis. 'Schalkhaarders' werden gezien als foute politiemensen of zij waren tenminste verdacht. Niet iedereen accepteerde die nationaal-socialistische invloed. Maar als je dat liet merken, werd dat gezien als een tegen de bezettende macht gerichte activiteit, met alle risico's van dien. Vermeer was één van de drie stadsgenoten die weigerde na de opleiding lid te worden van de NSB en werd daarom gearresteerd.
Annotatiezie ook: 'Het Leven gebroken' door Ad de Beer en Gerrit Kobes, hoofdstuk 5, pag. 105-107
Huisnummer25
Datum

604501 - Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Albertus Johannes Vermeer; werd geboren op 28 juli 1922 in Raamsdonksveer en overleed op 27 december 1944 in het concentratiekamp Neuengamme bij Hamburg, Duitsland.
De politie in Nederland werd gereorganiseerd tot de Staatspolitie en in Schalkhaar werd een politieopleiding in het leven geroepen op nationaal-socialistische basis. 'Schalkhaarders' werden gezien als foute politiemensen of zij waren tenminste verdacht. Niet iedereen accepteerde die nationaal-socialistische invloed. Maar als je dat liet merken, werd dat gezien als een tegen de bezettende macht gerichte activiteit, met alle risico's van dien. Vermeer was één van de drie stadsgenoten die weigerde na de opleiding lid te worden van de NSB en werd daarom gearresteerd.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag