040014 - Deelnemers aan de eerste Nederlandse derde ordedag op de Markt bij de kerk van het Heike (St. Dionysius) Deze gewestelijke derde orde dag werd gehouden op Hemelsvaartdag, 17 mei 1917, en was volgens een schrijver in het 'Roomsch Leven' hard nodig 'in onzen tijd, waarin ongeloof en zedenverderf op de meest schaamteloze wijze optreden'. Verschillende pausen zagen het lidmaatschap van de derde orde van St. Franciscus als hét redmiddel van gezin en samenleving. - Foto's & Kaarten

Deelnemers aan de eerste Nederlandse derde ordedag op de Markt bij de kerk van het Heike (St. Dionysius) Deze gewestelijke derde orde dag werd gehouden op Hemelsvaartdag, 17 mei 1917, en was volgens een schrijver in het 'Roomsch Leven' hard nodig 'in onzen tijd, waarin ongeloof en zedenverderf op de meest schaamteloze wijze optreden'. Verschillende pausen zagen het lidmaatschap van de derde orde van St. Franciscus als hét redmiddel van gezin en samenleving.

Fotonummer["040014"]
PlaatsTilburg
Straat["Oude Markt"]
WijkCentrum
Datering vanaf1917
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDeelnemers aan de eerste Nederlandse derde ordedag op de Markt bij de kerk van het Heike (St. Dionysius) Deze gewestelijke derde orde dag werd gehouden op Hemelsvaartdag, 17 mei 1917, en was volgens een schrijver in het 'Roomsch Leven' hard nodig 'in onzen tijd, waarin ongeloof en zedenverderf op de meest schaamteloze wijze optreden'. Verschillende pausen zagen het lidmaatschap van de derde orde van St. Franciscus als hét redmiddel van gezin en samenleving.
AnnotatieRL 12.5.1917,
Datum

040014 - Deelnemers aan de eerste Nederlandse derde ordedag op de Markt bij de kerk van het Heike (St. Dionysius) Deze gewestelijke derde orde dag werd gehouden op Hemelsvaartdag, 17 mei 1917, en was volgens een schrijver in het 'Roomsch Leven' hard nodig 'in onzen tijd, waarin ongeloof en zedenverderf op de meest schaamteloze wijze optreden'. Verschillende pausen zagen het lidmaatschap van de derde orde van St. Franciscus als hét redmiddel van gezin en samenleving.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag