061979 - Rijvereniging de Cavalieren, opgericht te Berkel-Enschot op 1-1-1929 door de boerenstand aldaar. De naam werd bedacht door pastoor Schellekens. De eerste wedstrijd vond plaats kort na de oprichting achter het clubhuis aan 't Zwaantje. Mevrouw Panis-Heffels knipt hier het lint door in tegenwoordigheid van haar man burgemeester A.G.M. Panis en rechts van haar de juryleden: Van Poppel uit Gilze, met strooien hoed de Tilburger Pigmans en Huub de Brouwer van de Tilburgse rijvereniging Tavenu. De ruiters zijn v.l.n.r. Jan van der Bruggen, Bert van der Bruggen, Harrie Seegers, Willem Verhoeven, Jan Verhoeven (hij houdt de paarden vast), Fons Denissen, Jan van Rijswijk, Jan Moonen, Sjef Vissers, Piet Seegers en Jos Smulders. - Foto's & Kaarten

Rijvereniging de Cavalieren, opgericht te Berkel-Enschot op 1-1-1929 door de boerenstand aldaar. De naam werd bedacht door pastoor Schellekens. De eerste wedstrijd vond plaats kort na de oprichting achter het clubhuis aan 't Zwaantje. Mevrouw Panis-Heffels knipt hier het lint door in tegenwoordigheid van haar man burgemeester A.G.M. Panis en rechts van haar de juryleden: Van Poppel uit Gilze, met strooien hoed de Tilburger Pigmans en Huub de Brouwer van de Tilburgse rijvereniging Tavenu. De ruiters zijn v.l.n.r. Jan van der Bruggen, Bert van der Bruggen, Harrie Seegers, Willem Verhoeven, Jan Verhoeven (hij houdt de paarden vast), Fons Denissen, Jan van Rijswijk, Jan Moonen, Sjef Vissers, Piet Seegers en Jos Smulders.

Fotonummer["061979"]
PlaatsBerkel-Enschot
Straat["'t Zwaantje"]
Datering vanaf1929
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingRijvereniging de Cavalieren, opgericht te Berkel-Enschot op 1-1-1929 door de boerenstand aldaar. De naam werd bedacht door pastoor Schellekens. De eerste wedstrijd vond plaats kort na de oprichting achter het clubhuis aan 't Zwaantje. Mevrouw Panis-Heffels knipt hier het lint door in tegenwoordigheid van haar man burgemeester A.G.M. Panis en rechts van haar de juryleden: Van Poppel uit Gilze, met strooien hoed de Tilburger Pigmans en Huub de Brouwer van de Tilburgse rijvereniging Tavenu. De ruiters zijn v.l.n.r. Jan van der Bruggen, Bert van der Bruggen, Harrie Seegers, Willem Verhoeven, Jan Verhoeven (hij houdt de paarden vast), Fons Denissen, Jan van Rijswijk, Jan Moonen, Sjef Vissers, Piet Seegers en Jos Smulders.
AnnotatieBrabants Dagblad 8-2-1996
Datum

061979 - Rijvereniging de Cavalieren, opgericht te Berkel-Enschot op 1-1-1929 door de boerenstand aldaar. De naam werd bedacht door pastoor Schellekens. De eerste wedstrijd vond plaats kort na de oprichting achter het clubhuis aan 't Zwaantje. Mevrouw Panis-Heffels knipt hier het lint door in tegenwoordigheid van haar man burgemeester A.G.M. Panis en rechts van haar de juryleden: Van Poppel uit Gilze, met strooien hoed de Tilburger Pigmans en Huub de Brouwer van de Tilburgse rijvereniging Tavenu. De ruiters zijn v.l.n.r. Jan van der Bruggen, Bert van der Bruggen, Harrie Seegers, Willem Verhoeven, Jan Verhoeven (hij houdt de paarden vast), Fons Denissen, Jan van Rijswijk, Jan Moonen, Sjef Vissers, Piet Seegers en Jos Smulders.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag