038649 - Volt.Zuid. Gebouwen. ±1950. Gebouw G uit 1928 met rechts het kantoor van het het productie-bureau, later Materials Management en midden de timmerwinkel. Het platte karretje op de voorgrond zag men in die tijd, met meerdere gekoppeld als een treintje, op en neer rijden naar de Piushaven. Daar werd plaatmateriaal geladen t.b.v. te maken transformatoren. Dit materiaal werd per schip aangevoerd. - Foto's & Kaarten

Volt.Zuid. Gebouwen. ±1950. Gebouw G uit 1928 met rechts het kantoor van het het productie-bureau, later Materials Management en midden de timmerwinkel. Het platte karretje op de voorgrond zag men in die tijd, met meerdere gekoppeld als een treintje, op en neer rijden naar de Piushaven. Daar werd plaatmateriaal geladen t.b.v. te maken transformatoren. Dit materiaal werd per schip aangevoerd.

Fotonummer["038649"]
PlaatsTilburg
Straat["Voltstraat"]
Datering vanaf1950
FotograafA. de Jong, Volt
Herkomst474 het archief van de n.v. Gloeilampenfabriek 'VOLT' te Tilburg, 1909 - 1999.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt.Zuid. Gebouwen. ±1950. Gebouw G uit 1928 met rechts het kantoor van het het productie-bureau, later Materials Management en midden de timmerwinkel. Het platte karretje op de voorgrond zag men in die tijd, met meerdere gekoppeld als een treintje, op en neer rijden naar de Piushaven. Daar werd plaatmateriaal geladen t.b.v. te maken transformatoren. Dit materiaal werd per schip aangevoerd.
AnnotatieTussen gloeilamp en hoogspanningstrafo, pag. 40.
Datum

038649 - Volt.Zuid. Gebouwen. ±1950. Gebouw G uit 1928 met rechts het kantoor van het het productie-bureau, later Materials Management en midden de timmerwinkel. Het platte karretje op de voorgrond zag men in die tijd, met meerdere gekoppeld als een treintje, op en neer rijden naar de Piushaven. Daar werd plaatmateriaal geladen t.b.v. te maken transformatoren. Dit materiaal werd per schip aangevoerd.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag