604498 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Peter Johannes Salden; werd geboren op 4 november 1901 in Sittard en overleed op 27 oktober 1944 in Tilburg. Op 27 oktober 1944 tijdens de bevrijding van de stad, de Duiters waren al teruggetrokken, begon plotseling om ongeveer 11 uur opnieuw een zware beschieting van de Bosscheweg en Broekhoven. Er zijn op dat moment veel mensen op straat; iedereen probeerde weg te komen. Het waren de Schotten die op het punt stonden de stad binnen te trekken, maar er voorafgaand aan die intocht een geweldig artillerievuur op los lieten. Volgens ooggetuigen raakte Peter Salden gewond door granaatscherven en overleed aan de gevolgen daarvan. Zijn naam staat vermeld op het monument van O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand aan de Ringbaan-Zuid alhoewel de akte van overlijden een andere doodsoorzaak aangeeft. - Foto's & Kaarten

Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Peter Johannes Salden; werd geboren op 4 november 1901 in Sittard en overleed op 27 oktober 1944 in Tilburg. Op 27 oktober 1944 tijdens de bevrijding van de stad, de Duiters waren al teruggetrokken, begon plotseling om ongeveer 11 uur opnieuw een zware beschieting van de Bosscheweg en Broekhoven. Er zijn op dat moment veel mensen op straat; iedereen probeerde weg te komen. Het waren de Schotten die op het punt stonden de stad binnen te trekken, maar er voorafgaand aan die intocht een geweldig artillerievuur op los lieten. Volgens ooggetuigen raakte Peter Salden gewond door granaatscherven en overleed aan de gevolgen daarvan. Zijn naam staat vermeld op het monument van O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand aan de Ringbaan-Zuid alhoewel de akte van overlijden een andere doodsoorzaak aangeeft.

Fotonummer["604498"]
PlaatsTilburg
Straat["Jan van Riebeeckstraat"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormdocument
OmschrijvingBidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Peter Johannes Salden; werd geboren op 4 november 1901 in Sittard en overleed op 27 oktober 1944 in Tilburg. Op 27 oktober 1944 tijdens de bevrijding van de stad, de Duiters waren al teruggetrokken, begon plotseling om ongeveer 11 uur opnieuw een zware beschieting van de Bosscheweg en Broekhoven. Er zijn op dat moment veel mensen op straat; iedereen probeerde weg te komen. Het waren de Schotten die op het punt stonden de stad binnen te trekken, maar er voorafgaand aan die intocht een geweldig artillerievuur op los lieten. Volgens ooggetuigen raakte Peter Salden gewond door granaatscherven en overleed aan de gevolgen daarvan. Zijn naam staat vermeld op het monument van O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand aan de Ringbaan-Zuid alhoewel de akte van overlijden een andere doodsoorzaak aangeeft.
Annotatiezie ook: 'Het Leven gebroken' door Ad de Beer en Gerrit Kobes, hoofdstuk 7, pag. 131-135
Huisnummer44
Datum

604498 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Peter Johannes Salden; werd geboren op 4 november 1901 in Sittard en overleed op 27 oktober 1944 in Tilburg. 
Op 27 oktober 1944 tijdens de bevrijding van de stad, de Duiters waren al teruggetrokken, begon plotseling om ongeveer 11 uur opnieuw een zware beschieting van de Bosscheweg en Broekhoven. Er zijn op dat moment veel mensen op straat; iedereen probeerde weg te komen. Het waren de Schotten die op het punt stonden de stad binnen te trekken, maar er voorafgaand aan die intocht een geweldig artillerievuur op los lieten. Volgens ooggetuigen raakte Peter Salden gewond door granaatscherven en overleed aan de gevolgen daarvan. Zijn naam staat vermeld op het monument van O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand aan de Ringbaan-Zuid alhoewel de akte van overlijden een andere doodsoorzaak aangeeft.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag