500399 - Singel: dit woord heeft in Baarle niet dezelfde betekenis als de Hollandse Singels of grachten rond een stad. In de Kempen beduidde de Singel gewoonlijk een dorpsplein met daarrond een dubbele rij bomen geplant, die langs een gracht of aarden wal gestaan kunnen hebben. - Foto's & Kaarten

Singel: dit woord heeft in Baarle niet dezelfde betekenis als de Hollandse Singels of grachten rond een stad. In de Kempen beduidde de Singel gewoonlijk een dorpsplein met daarrond een dubbele rij bomen geplant, die langs een gracht of aarden wal gestaan kunnen hebben.

Fotonummer["500399"]
PlaatsBaarle-Nassau
Straat["Singel"]
Datering vanaf18-01-1934
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingSingel: dit woord heeft in Baarle niet dezelfde betekenis als de Hollandse Singels of grachten rond een stad. In de Kempen beduidde de Singel gewoonlijk een dorpsplein met daarrond een dubbele rij bomen geplant, die langs een gracht of aarden wal gestaan kunnen hebben.
AnnotatieToponymie, kaartnr. 77
Datum

500399 - Singel: dit woord heeft in Baarle niet dezelfde betekenis als de Hollandse Singels of grachten rond een stad. In de Kempen beduidde de Singel gewoonlijk een dorpsplein met daarrond een dubbele rij bomen geplant, die langs een gracht of aarden wal gestaan kunnen hebben.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag