067879 - De CALVARIEBERG op het kerkhof Bredaseweg. CHRISTUS aan het kruis, geflankeerd door een treurende MARIA en door JOHANNES de EVANGELIST. De gietijzeren Christusfiguur dateert uit 1865 (fa. Mercx, Tilburg). Op het voetstuk van het Mariabeeld is de inscriptie aangebracht: "Maria, zij dank, moeder is genezen." Trefwoorden: Kunst, openbare ruimte. - Foto's & Kaarten

De CALVARIEBERG op het kerkhof Bredaseweg. CHRISTUS aan het kruis, geflankeerd door een treurende MARIA en door JOHANNES de EVANGELIST. De gietijzeren Christusfiguur dateert uit 1865 (fa. Mercx, Tilburg). Op het voetstuk van het Mariabeeld is de inscriptie aangebracht: "Maria, zij dank, moeder is genezen." Trefwoorden: Kunst, openbare ruimte.

Fotonummer["067879"]
PlaatsTilburg
Straat["Bredaseweg"]
FotograafJan Brieffies, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe CALVARIEBERG op het kerkhof Bredaseweg. CHRISTUS aan het kruis, geflankeerd door een treurende MARIA en door JOHANNES de EVANGELIST. De gietijzeren Christusfiguur dateert uit 1865 (fa. Mercx, Tilburg). Op het voetstuk van het Mariabeeld is de inscriptie aangebracht: "Maria, zij dank, moeder is genezen." Trefwoorden: Kunst, openbare ruimte.
AnnotatieRonald Peeters en Ed Schilders, Katholiek Tilburg in beeld. 1990, p. 173 e.v.
Huisnummer45
Datum

067879 - De CALVARIEBERG op het kerkhof Bredaseweg. CHRISTUS aan het kruis, geflankeerd door een treurende MARIA en door JOHANNES de EVANGELIST. De gietijzeren Christusfiguur dateert uit 1865 (fa. Mercx, Tilburg). Op het voetstuk van het Mariabeeld is de inscriptie aangebracht: "Maria, zij dank, moeder is genezen."


Trefwoorden: Kunst, openbare ruimte.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag