039075 - Volt. Zuid. Productie, fabricage van lampen. Hoewel geen lamp mag deze foto niet in deze serie ontbreken. Tijdens en kort na de 2e wereldoorlog werden deze handdynamo's bij Volt in grote aantallen geproduceerd. In de volksmond kreeg dit product de bijnaam knijpkat, een aardige variant op de katjes in het donker knijpen. Omdat dit een gelakte uitvoering is moet de aanmaakperiode in de oorlogsjaren liggen. Na de oorlog stapte men over op een aluminium huis wat niet gelakt hoefde worden. Aluminium was tijdens de oorlog niet voorhanden. Voltstraat was toen genaamd Nieuwe Goirleseweg. - Foto's & Kaarten

Volt. Zuid. Productie, fabricage van lampen. Hoewel geen lamp mag deze foto niet in deze serie ontbreken. Tijdens en kort na de 2e wereldoorlog werden deze handdynamo's bij Volt in grote aantallen geproduceerd. In de volksmond kreeg dit product de bijnaam knijpkat, een aardige variant op de katjes in het donker knijpen. Omdat dit een gelakte uitvoering is moet de aanmaakperiode in de oorlogsjaren liggen. Na de oorlog stapte men over op een aluminium huis wat niet gelakt hoefde worden. Aluminium was tijdens de oorlog niet voorhanden. Voltstraat was toen genaamd Nieuwe Goirleseweg.

Fotonummer["039075"]
PlaatsTilburg
Straat["Voltstraat"]
Datering vanaf1944
FotograafFrans van Ameijde
HerkomstVoltarchief
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt. Zuid. Productie, fabricage van lampen. Hoewel geen lamp mag deze foto niet in deze serie ontbreken. Tijdens en kort na de 2e wereldoorlog werden deze handdynamo's bij Volt in grote aantallen geproduceerd. In de volksmond kreeg dit product de bijnaam knijpkat, een aardige variant op de katjes in het donker knijpen. Omdat dit een gelakte uitvoering is moet de aanmaakperiode in de oorlogsjaren liggen. Na de oorlog stapte men over op een aluminium huis wat niet gelakt hoefde worden. Aluminium was tijdens de oorlog niet voorhanden. Voltstraat was toen genaamd Nieuwe Goirleseweg.
Datum

039075 - Volt. Zuid. Productie, fabricage van lampen. Hoewel geen lamp mag deze foto niet in deze serie ontbreken. Tijdens en kort na de 2e wereldoorlog werden deze handdynamo's bij Volt in grote aantallen geproduceerd. In de volksmond kreeg dit product de bijnaam knijpkat, een aardige variant op de katjes in het donker knijpen. Omdat dit een gelakte uitvoering is moet de aanmaakperiode in de oorlogsjaren liggen. Na de oorlog stapte men over op een aluminium huis wat niet gelakt hoefde worden. Aluminium was tijdens de oorlog niet voorhanden.
Voltstraat was toen genaamd Nieuwe Goirleseweg.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag