006963 - Annekee van Gorp poseert met haar dochter in de weefkamer van haar woning aan de Reitse Hoevenstraat t.g.v. haar honderste verjaardag op 14 juli 1905. Zij stamde uit en echte weversfamilie. anna van Pelt stapte op 22-jarige leeftijd in het huwelijk met arbeider-tuinman Bernardus van Gorp. Hij stierf al vroeg en Annekee kreeg de zorg over hun zeven kinderen, waarvan er twee op jonge leeftijd aan typhus overleden. In de jaren zeventig liet zij met haar twee weverszonen twee weverswoningen bouwen aan de Reitse Hoevenstraat (62 en 64). Deze woningen werden enige jaren geleden gerestaureerd. - Foto's & Kaarten

Annekee van Gorp poseert met haar dochter in de weefkamer van haar woning aan de Reitse Hoevenstraat t.g.v. haar honderste verjaardag op 14 juli 1905. Zij stamde uit en echte weversfamilie. anna van Pelt stapte op 22-jarige leeftijd in het huwelijk met arbeider-tuinman Bernardus van Gorp. Hij stierf al vroeg en Annekee kreeg de zorg over hun zeven kinderen, waarvan er twee op jonge leeftijd aan typhus overleden. In de jaren zeventig liet zij met haar twee weverszonen twee weverswoningen bouwen aan de Reitse Hoevenstraat (62 en 64). Deze woningen werden enige jaren geleden gerestaureerd.

Fotonummer["006963"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf14-07-1905
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingAnnekee van Gorp poseert met haar dochter in de weefkamer van haar woning aan de Reitse Hoevenstraat t.g.v. haar honderste verjaardag op 14 juli 1905. Zij stamde uit en echte weversfamilie. anna van Pelt stapte op 22-jarige leeftijd in het huwelijk met arbeider-tuinman Bernardus van Gorp. Hij stierf al vroeg en Annekee kreeg de zorg over hun zeven kinderen, waarvan er twee op jonge leeftijd aan typhus overleden. In de jaren zeventig liet zij met haar twee weverszonen twee weverswoningen bouwen aan de Reitse Hoevenstraat (62 en 64). Deze woningen werden enige jaren geleden gerestaureerd.
AnnotatieAch Lieve Tijd 5 p.118; Tilburg 1985 nr.1 p.15
Datum

006963 - Annekee van Gorp poseert met haar dochter in de weefkamer van haar woning aan de Reitse Hoevenstraat t.g.v. haar honderste verjaardag op 14 juli 1905. Zij stamde uit en echte weversfamilie. anna van Pelt stapte op 22-jarige leeftijd in het huwelijk met arbeider-tuinman Bernardus van Gorp. Hij stierf al vroeg en Annekee kreeg de zorg over hun zeven kinderen, waarvan er twee op jonge leeftijd aan typhus overleden. In de jaren zeventig liet zij met haar twee weverszonen twee weverswoningen bouwen aan de Reitse Hoevenstraat (62 en 64). Deze woningen werden enige jaren geleden gerestaureerd.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag