604471 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers Tilburg. Leonardus Maria Adrianus Schuurmans; werd geboren op 16 juli 1914 in Tilburg en overleed op 28 juli 1943 in Kassel, Duitsland. Rijkscommissaris Seyss-Inquart stelde dat in beginsel een heel jaargang studenten / arbeiders en bloc naar Duitsland gezonden moesten worden. Vrijstellingen mochten alleen worden gegeven aan mijnwerkers en geschoolde arbeiders die onmisbaar waren. De niet vrijgestelde werden te werk gesteld in Kassel en kwamen daar om als gevolg van geallieerde bombardementen: grote delen van Kassel werden tijdens die bombardementen verwoest. Het zwaarste bombardement vond plaats op 22 oktober 1943. In één nacht tijd kwamen 10.000 mensen om het leven en werd 80% van het woningbestand verwoest. De oude binnenstad met zijn vele vakwerkhuizen was een ideaal doelwit binnen de strategie van de zogenaamde moral bombing. Fosfor- en brandbommen zorgden voor een vuurstorm, waaraan bijvoorbeeld ook de steden Hamburg en Dresden ten offer vielen. - Foto's & Kaarten

Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers Tilburg. Leonardus Maria Adrianus Schuurmans; werd geboren op 16 juli 1914 in Tilburg en overleed op 28 juli 1943 in Kassel, Duitsland. Rijkscommissaris Seyss-Inquart stelde dat in beginsel een heel jaargang studenten / arbeiders en bloc naar Duitsland gezonden moesten worden. Vrijstellingen mochten alleen worden gegeven aan mijnwerkers en geschoolde arbeiders die onmisbaar waren. De niet vrijgestelde werden te werk gesteld in Kassel en kwamen daar om als gevolg van geallieerde bombardementen: grote delen van Kassel werden tijdens die bombardementen verwoest. Het zwaarste bombardement vond plaats op 22 oktober 1943. In één nacht tijd kwamen 10.000 mensen om het leven en werd 80% van het woningbestand verwoest. De oude binnenstad met zijn vele vakwerkhuizen was een ideaal doelwit binnen de strategie van de zogenaamde moral bombing. Fosfor- en brandbommen zorgden voor een vuurstorm, waaraan bijvoorbeeld ook de steden Hamburg en Dresden ten offer vielen.

DownloadbaarOp aanvraag
Fotonummer["604471"]
Plaats(en)Tilburg
Straat["Veldstraat 50"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormdocument
Uitgebreide omschrijvingBidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers Tilburg. Leonardus Maria Adrianus Schuurmans; werd geboren op 16 juli 1914 in Tilburg en overleed op 28 juli 1943 in Kassel, Duitsland. Rijkscommissaris Seyss-Inquart stelde dat in beginsel een heel jaargang studenten / arbeiders en bloc naar Duitsland gezonden moesten worden. Vrijstellingen mochten alleen worden gegeven aan mijnwerkers en geschoolde arbeiders die onmisbaar waren. De niet vrijgestelde werden te werk gesteld in Kassel en kwamen daar om als gevolg van geallieerde bombardementen: grote delen van Kassel werden tijdens die bombardementen verwoest. Het zwaarste bombardement vond plaats op 22 oktober 1943. In één nacht tijd kwamen 10.000 mensen om het leven en werd 80% van het woningbestand verwoest. De oude binnenstad met zijn vele vakwerkhuizen was een ideaal doelwit binnen de strategie van de zogenaamde moral bombing. Fosfor- en brandbommen zorgden voor een vuurstorm, waaraan bijvoorbeeld ook de steden Hamburg en Dresden ten offer vielen.
Huisnummer50
Datum

604471 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers Tilburg. Leonardus Maria Adrianus Schuurmans; werd geboren op 16 juli 1914 in Tilburg en overleed op 28 juli 1943 in Kassel, Duitsland. 
Rijkscommissaris Seyss-Inquart stelde dat in beginsel een heel jaargang studenten / arbeiders en bloc naar Duitsland gezonden moesten worden. Vrijstellingen mochten alleen worden gegeven aan mijnwerkers en geschoolde arbeiders die onmisbaar waren. De niet vrijgestelde werden te werk gesteld in Kassel en kwamen daar om als gevolg van geallieerde bombardementen: grote delen van Kassel werden tijdens die bombardementen  verwoest. Het zwaarste bombardement vond plaats op 22 oktober 1943. In één nacht tijd kwamen 10.000 mensen om het leven en werd 80% van het woningbestand verwoest. De oude binnenstad met zijn vele vakwerkhuizen was een ideaal doelwit binnen de strategie van de zogenaamde moral bombing. Fosfor- en brandbommen zorgden voor een vuurstorm, waaraan bijvoorbeeld ook de steden Hamburg en Dresden ten offer vielen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag