046696 - De oude naam van deze straat was Rielschedijk, maar in de volksmond sprak men van "de Vurhaai". De Rielsedijk lag in het verlengde van de Wethouder de Brouwerstraat, en later werd deze naam ook gegeven aan de Rielsedijk. Op deze foto zien we de panden Wethouder de Brouwerstraat 34 t/m 48. In het laatste pand woonde fotograaf Jan van Boxtel. De panden op deze foto werden gesloopt in 1971 om plaats te maken voor Berkenrode. Ook de straat kreeg een nieuwe naam: de Wittendijk. - Foto's & Kaarten

De oude naam van deze straat was Rielschedijk, maar in de volksmond sprak men van "de Vurhaai". De Rielsedijk lag in het verlengde van de Wethouder de Brouwerstraat, en later werd deze naam ook gegeven aan de Rielsedijk. Op deze foto zien we de panden Wethouder de Brouwerstraat 34 t/m 48. In het laatste pand woonde fotograaf Jan van Boxtel. De panden op deze foto werden gesloopt in 1971 om plaats te maken voor Berkenrode. Ook de straat kreeg een nieuwe naam: de Wittendijk.

Fotonummer["046696"]
PlaatsGoirle
Straat["Wethouder De Brouwerstraat"]
Datering vanaf29-01-1967
FotograafHuub P.J. de Bont, Goirle
HerkomstP. de Bont, Drunen.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe oude naam van deze straat was Rielschedijk, maar in de volksmond sprak men van "de Vurhaai". De Rielsedijk lag in het verlengde van de Wethouder de Brouwerstraat, en later werd deze naam ook gegeven aan de Rielsedijk. Op deze foto zien we de panden Wethouder de Brouwerstraat 34 t/m 48. In het laatste pand woonde fotograaf Jan van Boxtel. De panden op deze foto werden gesloopt in 1971 om plaats te maken voor Berkenrode. Ook de straat kreeg een nieuwe naam: de Wittendijk.
AnnotatieEen eeuw Goirle 1870-1970, p. 58.
Datum

046696 - De oude naam van deze straat was Rielschedijk, maar in de volksmond sprak men van "de Vurhaai". De Rielsedijk lag in het verlengde van de Wethouder de Brouwerstraat, en later werd deze naam ook gegeven aan de Rielsedijk. Op deze foto zien we de panden Wethouder de Brouwerstraat 34 t/m 48. In het laatste pand woonde fotograaf Jan van Boxtel. De panden op deze foto werden gesloopt in 1971 om plaats te maken voor Berkenrode. Ook de straat kreeg een nieuwe naam: de Wittendijk.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag