045783 - Luchtfoto van de textielfabriek van de N.V. H. van Puijenbroek. Onderaan links de Bergstraat. Bovenaan, achter de fabrieksschoorstenen, de Watermolenstraat. De voormalige watermolen, dan in gebruik als magazijn, zien we bovenaan in het midden van de foto. Links van de molen de tuin van huize Anna aan de Bergstraat. - Foto's & Kaarten

Luchtfoto van de textielfabriek van de N.V. H. van Puijenbroek. Onderaan links de Bergstraat. Bovenaan, achter de fabrieksschoorstenen, de Watermolenstraat. De voormalige watermolen, dan in gebruik als magazijn, zien we bovenaan in het midden van de foto. Links van de molen de tuin van huize Anna aan de Bergstraat.

Fotonummer["045783"]
PlaatsGoirle
Datering vanaf1920
FotograafAviodrome Luchtfotografie Lelystad
Uiterlijke vormluchtfoto
OmschrijvingLuchtfoto van de textielfabriek van de N.V. H. van Puijenbroek. Onderaan links de Bergstraat. Bovenaan, achter de fabrieksschoorstenen, de Watermolenstraat. De voormalige watermolen, dan in gebruik als magazijn, zien we bovenaan in het midden van de foto. Links van de molen de tuin van huize Anna aan de Bergstraat.
AnnotatieEen eeuw Goirle 1870-1970, p. 89. Bijdrage tot de geschiedenis van Goirle, p. 111-115. Nijver en notabel Goirle, Van Puijenbroek, de Brabantse Leeuw jrg. 45 (1996, p. 106-115. "Prima kwaliteit, scherp concurrerende prijzen", de geschiedenis van BV Textielfabrieken H. van Puijenbroek te Goirle, 1865-1990. Videoband geschiedenis firma en familie Van Puijenbroek.
Datum

045783 - Luchtfoto van de textielfabriek van de N.V. H. van Puijenbroek. Onderaan links de Bergstraat. Bovenaan, achter de fabrieksschoorstenen, de Watermolenstraat. De voormalige watermolen, dan in gebruik als magazijn, zien we bovenaan in het midden van de foto. Links van de molen de tuin van huize Anna aan de Bergstraat.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag