064754 - Wateroverlast zomer 1948 in de Piusstraat. 2 augustus 1948. Tijdens de Tilburgse kermis ontstaat er een zondvloed. Niemand had er op gerekend. Op half vier was de lucht al zwaarder bewolkt dan de rest van de middag. Plotseling begint het regenen, de kermisvierders vluchtten de portieken in met de hoop dat het regenbuitje snel zou overdrijven, de kermispot op zak. Noodweer breekt uit, knetterende donderslagen en zware regenval. Gemopper in de portieken was het gevolg, in het laagste gedeelte van de stad geen gemopper maar huilende moeders. De putten konden het regenwater niet aan en de kelders liepen vol water. De kinderen vonden het prachtig, schoenen en kousen werden uitgedaan om pootje te baden. Tilburg leek wel op Scheveningen. Zo te zien hebben deze man en vrouw in de Piusstraat ook dolle pret. - Foto's & Kaarten

Wateroverlast zomer 1948 in de Piusstraat. 2 augustus 1948. Tijdens de Tilburgse kermis ontstaat er een zondvloed. Niemand had er op gerekend. Op half vier was de lucht al zwaarder bewolkt dan de rest van de middag. Plotseling begint het regenen, de kermisvierders vluchtten de portieken in met de hoop dat het regenbuitje snel zou overdrijven, de kermispot op zak. Noodweer breekt uit, knetterende donderslagen en zware regenval. Gemopper in de portieken was het gevolg, in het laagste gedeelte van de stad geen gemopper maar huilende moeders. De putten konden het regenwater niet aan en de kelders liepen vol water. De kinderen vonden het prachtig, schoenen en kousen werden uitgedaan om pootje te baden. Tilburg leek wel op Scheveningen. Zo te zien hebben deze man en vrouw in de Piusstraat ook dolle pret.

Fotonummer["064754"]
PlaatsTilburg
Straat["Piusstraat"]
Datering vanaf02-08-1948
FotograafTeuns, A.C., Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingWateroverlast zomer 1948 in de Piusstraat. 2 augustus 1948. Tijdens de Tilburgse kermis ontstaat er een zondvloed. Niemand had er op gerekend. Op half vier was de lucht al zwaarder bewolkt dan de rest van de middag. Plotseling begint het regenen, de kermisvierders vluchtten de portieken in met de hoop dat het regenbuitje snel zou overdrijven, de kermispot op zak. Noodweer breekt uit, knetterende donderslagen en zware regenval. Gemopper in de portieken was het gevolg, in het laagste gedeelte van de stad geen gemopper maar huilende moeders. De putten konden het regenwater niet aan en de kelders liepen vol water. De kinderen vonden het prachtig, schoenen en kousen werden uitgedaan om pootje te baden. Tilburg leek wel op Scheveningen. Zo te zien hebben deze man en vrouw in de Piusstraat ook dolle pret.
AnnotatieNieuwsblad van het Zuiden 3.8.1948.
Datum

064754 - Wateroverlast zomer 1948 in de Piusstraat. 2 augustus 1948. Tijdens de Tilburgse kermis ontstaat er een zondvloed. Niemand had er op gerekend. Op half vier was de lucht al zwaarder bewolkt dan de rest van de middag. Plotseling begint het regenen, de kermisvierders vluchtten de portieken in met de hoop dat het regenbuitje snel zou overdrijven, de kermispot op zak.  Noodweer breekt uit, knetterende donderslagen en zware regenval. Gemopper in de portieken was het gevolg, in het laagste gedeelte van de stad geen gemopper maar huilende moeders. De putten konden het regenwater niet aan en de kelders liepen vol water. De kinderen vonden het prachtig, schoenen en kousen werden uitgedaan om pootje te baden. Tilburg leek wel op Scheveningen. Zo te zien hebben deze man en vrouw in de Piusstraat ook dolle pret.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag