TLB023000362_002 - In verband met de aanleg van de ondergrondse fietsenstalling moest het standbeeld van Koning Willem II worden verwijderd. Het standbeeld is geplaatst op een hardstenen plateau waar zich 4 allegorische figuren bevinden die resp. Koningsschap, Wetgeving, Wetenschap en Kunsten en Welvaart voorstellen. Dit standbeeld is later op een andere plaats op het plein herplaatst. - Foto's & Kaarten

In verband met de aanleg van de ondergrondse fietsenstalling moest het standbeeld van Koning Willem II worden verwijderd. Het standbeeld is geplaatst op een hardstenen plateau waar zich 4 allegorische figuren bevinden die resp. Koningsschap, Wetgeving, Wetenschap en Kunsten en Welvaart voorstellen. Dit standbeeld is later op een andere plaats op het plein herplaatst.

Fotonummer["TLB023000362_002"]
PlaatsTilburg
Straat["Heuvelplein","Heuvelring"]
WijkCentrum-Binnenstad
Datering vanaf04-1993
FotograafMultivision & Partners, Tilburg
Herkomst1553 Multivision & Partners, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingIn verband met de aanleg van de ondergrondse fietsenstalling moest het standbeeld van Koning Willem II worden verwijderd. Het standbeeld is geplaatst op een hardstenen plateau waar zich 4 allegorische figuren bevinden die resp. Koningsschap, Wetgeving, Wetenschap en Kunsten en Welvaart voorstellen. Dit standbeeld is later op een andere plaats op het plein herplaatst.
Datum

TLB023000362_002 - In verband met de aanleg van de ondergrondse fietsenstalling moest het standbeeld van Koning Willem II worden verwijderd. 
Het standbeeld is geplaatst op een hardstenen plateau waar zich 4 allegorische figuren bevinden die resp. Koningsschap, Wetgeving, Wetenschap en Kunsten en Welvaart voorstellen. Dit standbeeld is later op een andere plaats op het plein herplaatst.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag