651377 - Mariëngaarde. Tilburg. Gezicht op de achterbouw en de tuin van pension Mariëngaarde. De architect van dit complex, Alexander Kropholler, was een volgeling van Berlage's vroegere bouwstijl (d.w.z. een ambachtelijke aanpak) en de combinatie van baksteen- en natuurstenen detaillering paste bij het ontwerp van dit grote pension. Er was bovendien een grote verwantschap te zien met de Delftse School. - Foto's & Kaarten

Mariëngaarde. Tilburg. Gezicht op de achterbouw en de tuin van pension Mariëngaarde. De architect van dit complex, Alexander Kropholler, was een volgeling van Berlage's vroegere bouwstijl (d.w.z. een ambachtelijke aanpak) en de combinatie van baksteen- en natuurstenen detaillering paste bij het ontwerp van dit grote pension. Er was bovendien een grote verwantschap te zien met de Delftse School.

Fotonummer["651377"]
PlaatsTilburg
Straat["Burgemeester Damsstraat"]
WijkZorgvlied
Datering vanaf01-06-1935
FotograafB. van Eerd & Zn., Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingMariëngaarde. Tilburg. Gezicht op de achterbouw en de tuin van pension Mariëngaarde. De architect van dit complex, Alexander Kropholler, was een volgeling van Berlage's vroegere bouwstijl (d.w.z. een ambachtelijke aanpak) en de combinatie van baksteen- en natuurstenen detaillering paste bij het ontwerp van dit grote pension. Er was bovendien een grote verwantschap te zien met de Delftse School.
AnnotatieUit: Beschrijving, doel en opzet van het pension "Mariëngaarde" villapark Tilburg F TILB MAP 1338
Huisnummer15
Datum

651377 - Mariëngaarde. Tilburg. Gezicht op de achterbouw en de tuin van pension Mariëngaarde. De architect van dit complex, Alexander Kropholler, was een volgeling van Berlage's vroegere bouwstijl (d.w.z. een ambachtelijke aanpak) en de combinatie van baksteen- en natuurstenen detaillering paste bij het ontwerp van dit grote pension. Er was bovendien een grote verwantschap te zien met de Delftse School.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag