604823 - Aanleg van de brug bij Keizersveer; Een van de grondplannen voor het Nederlandse wegennet was het Rijkswegennet uit 1927. Voor Geertruidenberg / Raamsdonk had de uitvoering tot gevolg dat de pont met de naam Keizersveer in de jaren 1930 en 1931 werd vervangen door een brug. De aanleg van de brug, die het land van Heusden en Altena verbindt met het Brabantse vasteland, was een kranig karwei zoals de kranten in die dagen schreven. Dat is vooral duidelijk te zien aan de manier waarop men met technieken van toen een grootscheeps karwei kon voltooien, een fraai staaltje Nederlands vakvakmanschap. - Foto's & Kaarten

Aanleg van de brug bij Keizersveer; Een van de grondplannen voor het Nederlandse wegennet was het Rijkswegennet uit 1927. Voor Geertruidenberg / Raamsdonk had de uitvoering tot gevolg dat de pont met de naam Keizersveer in de jaren 1930 en 1931 werd vervangen door een brug. De aanleg van de brug, die het land van Heusden en Altena verbindt met het Brabantse vasteland, was een kranig karwei zoals de kranten in die dagen schreven. Dat is vooral duidelijk te zien aan de manier waarop men met technieken van toen een grootscheeps karwei kon voltooien, een fraai staaltje Nederlands vakvakmanschap.

Fotonummer["604823"]
PlaatsGeertruidenberg
Datering vanaf1931
Herkomst2639, Collectie foto's en glasnegatieven Geertruidenberg, 1870-2000
OmschrijvingAanleg van de brug bij Keizersveer; Een van de grondplannen voor het Nederlandse wegennet was het Rijkswegennet uit 1927. Voor Geertruidenberg / Raamsdonk had de uitvoering tot gevolg dat de pont met de naam Keizersveer in de jaren 1930 en 1931 werd vervangen door een brug. De aanleg van de brug, die het land van Heusden en Altena verbindt met het Brabantse vasteland, was een kranig karwei zoals de kranten in die dagen schreven. Dat is vooral duidelijk te zien aan de manier waarop men met technieken van toen een grootscheeps karwei kon voltooien, een fraai staaltje Nederlands vakvakmanschap.
AnnotatieWeblog Regionaal Archief Tilburg, Ton v.d.d Biggelaar.
Datum

604823 - Aanleg van de brug bij Keizersveer; Een van de grondplannen voor het Nederlandse wegennet was het Rijkswegennet uit 1927. Voor Geertruidenberg / Raamsdonk had de uitvoering tot gevolg dat de pont met de naam Keizersveer in de jaren 1930 en 1931 werd vervangen door een brug. De aanleg van de brug, die het land van Heusden en Altena verbindt met het Brabantse vasteland, was een kranig karwei zoals de kranten in die dagen schreven. Dat is vooral duidelijk te zien aan de manier waarop men met technieken van toen een grootscheeps karwei kon voltooien, een fraai staaltje Nederlands vakvakmanschap.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag