041685 - Elisabethziekenhuis. Gezondheidszorg. Ziekenhuizen. Verpleegster in een van de theekeukens van de ziekenzalen St. Elisabethziekenhuis. Onder de warmhoudplaat was de z.g. kruikenmoeder. Alles werd d.m.v. centrale stoom verwarmd. Afgebeeld is een "vliegkap-non". Dit was de Tilburgse bijnaam voor de zusters van de congregatie Dochters der Liefde van de Heilige Vincentius à Paulo. - Foto's & Kaarten

Elisabethziekenhuis. Gezondheidszorg. Ziekenhuizen. Verpleegster in een van de theekeukens van de ziekenzalen St. Elisabethziekenhuis. Onder de warmhoudplaat was de z.g. kruikenmoeder. Alles werd d.m.v. centrale stoom verwarmd. Afgebeeld is een "vliegkap-non". Dit was de Tilburgse bijnaam voor de zusters van de congregatie Dochters der Liefde van de Heilige Vincentius à Paulo.

Fotonummer["041685"]
PlaatsTilburg
Straat["Jan van Beverwijckstraat"]
WijkTivoli
Datering vanaf1929
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingElisabethziekenhuis. Gezondheidszorg. Ziekenhuizen. Verpleegster in een van de theekeukens van de ziekenzalen St. Elisabethziekenhuis. Onder de warmhoudplaat was de z.g. kruikenmoeder. Alles werd d.m.v. centrale stoom verwarmd. Afgebeeld is een "vliegkap-non". Dit was de Tilburgse bijnaam voor de zusters van de congregatie Dochters der Liefde van de Heilige Vincentius à Paulo.
Annotatiedr. F.S.P. van Buchem, Het Elisabethziekenhuis p. 22 http://wiki.regionaalarchieftilburg.nl/Vliegkappen
Datum

041685 - Elisabethziekenhuis. Gezondheidszorg. Ziekenhuizen. Verpleegster in een van de theekeukens van de ziekenzalen St. Elisabethziekenhuis. Onder de warmhoudplaat was de z.g. kruikenmoeder. Alles werd d.m.v. centrale stoom verwarmd.
Afgebeeld is een "vliegkap-non". Dit was de Tilburgse bijnaam voor de zusters van de congregatie Dochters der Liefde van de Heilige Vincentius à Paulo.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag