067946 - Terracotta MARIABEELD van Louis MANIË (Den Bosch 1924). Lokatie: nis boven het poortje op het Korvelplein. Maria is hier uitgebeeld als beschermvrouwe van de jeugd. Het beeld is een variant op de zgn."Mantelmadonna". Aanvankelijk stond het ergens bij een kruispunt in de parochie Korvel. Trefwoorden: kerkelijke kunst, openbare ruimte. - Foto's & Kaarten

Terracotta MARIABEELD van Louis MANIË (Den Bosch 1924). Lokatie: nis boven het poortje op het Korvelplein. Maria is hier uitgebeeld als beschermvrouwe van de jeugd. Het beeld is een variant op de zgn."Mantelmadonna". Aanvankelijk stond het ergens bij een kruispunt in de parochie Korvel. Trefwoorden: kerkelijke kunst, openbare ruimte.

Fotonummer["067946"]
PlaatsTilburg
Straat["Korvelplein"]
Datering vanaf1938
FotograafPaul van de Sande, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingTerracotta MARIABEELD van Louis MANIË (Den Bosch 1924). Lokatie: nis boven het poortje op het Korvelplein. Maria is hier uitgebeeld als beschermvrouwe van de jeugd. Het beeld is een variant op de zgn."Mantelmadonna". Aanvankelijk stond het ergens bij een kruispunt in de parochie Korvel. Trefwoorden: kerkelijke kunst, openbare ruimte.
AnnotatiePaul van de Sande, Kunst onderweg. 212 kunstwerken in Tilburg. 2e herz. druk 1992, nr. 98 / Paul van de Sande, Kunst onderweg. 166 kunstwerken in Tilburg. 1e druk 1986, nr. 84
Datum

067946 - Terracotta MARIABEELD van Louis MANIË (Den Bosch 1924). Lokatie: nis boven het poortje op het Korvelplein. Maria is hier uitgebeeld als beschermvrouwe van de jeugd. Het beeld is een variant op de zgn."Mantelmadonna". Aanvankelijk stond het ergens bij een kruispunt in de parochie Korvel.
Trefwoorden: kerkelijke kunst, openbare ruimte.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag