653911 - Tilburg. Missiehuis van het Heilig Hart aan de Bredaseweg 204 in Tilburg. Het werd gebouwd tussen 1896 en 1899 door de architecten A.G. en H. de Beer en vertoont elementen van Neo-Gotiek en Chaletstijl. De rechterzijde werd uitgebreid in 1934 t.b.v. het Klein Seminarie. Het klooster werd gesloten en het werd het Missiehuis van de H.H. Harten. Het is ook nog een tijdje verzorgingshuis geweest. Inmiddels staat het klooster op de monumentenlijst. Plan is van het oude klooster een studentenhuisvesting te maken. En aan de randen van het terrein kunnen appartementen en gezinswoningen worden gebouwd. Achter het klooster is een ommuurde tuin. Anno 2014 is een aantal bijgebouwen gesloopt en werd de tuin bouwrijp gemaakt voor de bouw van woningen. - Foto's & Kaarten

Tilburg. Missiehuis van het Heilig Hart aan de Bredaseweg 204 in Tilburg. Het werd gebouwd tussen 1896 en 1899 door de architecten A.G. en H. de Beer en vertoont elementen van Neo-Gotiek en Chaletstijl. De rechterzijde werd uitgebreid in 1934 t.b.v. het Klein Seminarie. Het klooster werd gesloten en het werd het Missiehuis van de H.H. Harten. Het is ook nog een tijdje verzorgingshuis geweest. Inmiddels staat het klooster op de monumentenlijst. Plan is van het oude klooster een studentenhuisvesting te maken. En aan de randen van het terrein kunnen appartementen en gezinswoningen worden gebouwd. Achter het klooster is een ommuurde tuin. Anno 2014 is een aantal bijgebouwen gesloopt en werd de tuin bouwrijp gemaakt voor de bouw van woningen.

Fotonummer["653911"]
PlaatsTilburg
Straat["Bredaseweg"]
WijkCentrum
Datering vanaf03-09-1903
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingTilburg. Missiehuis van het Heilig Hart aan de Bredaseweg 204 in Tilburg. Het werd gebouwd tussen 1896 en 1899 door de architecten A.G. en H. de Beer en vertoont elementen van Neo-Gotiek en Chaletstijl. De rechterzijde werd uitgebreid in 1934 t.b.v. het Klein Seminarie. Het klooster werd gesloten en het werd het Missiehuis van de H.H. Harten. Het is ook nog een tijdje verzorgingshuis geweest. Inmiddels staat het klooster op de monumentenlijst. Plan is van het oude klooster een studentenhuisvesting te maken. En aan de randen van het terrein kunnen appartementen en gezinswoningen worden gebouwd. Achter het klooster is een ommuurde tuin. Anno 2014 is een aantal bijgebouwen gesloopt en werd de tuin bouwrijp gemaakt voor de bouw van woningen.
Huisnummer204
Datum

653911 - Tilburg. Missiehuis van het Heilig Hart aan de Bredaseweg 204 in Tilburg. Het werd gebouwd tussen 1896 en 1899 door de architecten A.G. en H. de Beer en vertoont elementen van Neo-Gotiek en Chaletstijl. De rechterzijde werd uitgebreid in 1934 t.b.v. het Klein Seminarie. Het klooster werd gesloten en het werd het Missiehuis van de H.H. Harten. Het is ook nog een tijdje verzorgingshuis geweest. Inmiddels staat het klooster op de monumentenlijst. Plan is van het oude klooster een studentenhuisvesting te maken. En aan de randen van het terrein kunnen appartementen en gezinswoningen worden gebouwd. Achter het klooster is een ommuurde tuin.
Anno 2014 is een aantal bijgebouwen gesloopt en werd de tuin bouwrijp gemaakt voor de bouw van woningen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag