046015 - Johannes Dominicus van den Heuvel werd geboren te Ravenstein op 12 maart 1818 als zoon van een boekhandelaar. Van den Heuvel was geneesheer en voor zijn komst naar Goirle als zodanig werkzaam in Hilvarenbeek en Baarle-Nassau. Na het vertrek van Jacobus Huijsmans in 1881, werd Van den Heuvel gemeente-arts te Goirle, waar voor hem een huis gebouwd werd aan de Kerkstraat. Daar overleed Van den Heuvel op 30 april 1890. Zijn karakter wordt omschreven als 'strikt rechtvaardig en kort aangebonden'. In Goirle was hij ook zeer actief in het verenigingsleven, onder andere als secretaris van de fanfare Oefening en Uitspanning. - Foto's & Kaarten

Johannes Dominicus van den Heuvel werd geboren te Ravenstein op 12 maart 1818 als zoon van een boekhandelaar. Van den Heuvel was geneesheer en voor zijn komst naar Goirle als zodanig werkzaam in Hilvarenbeek en Baarle-Nassau. Na het vertrek van Jacobus Huijsmans in 1881, werd Van den Heuvel gemeente-arts te Goirle, waar voor hem een huis gebouwd werd aan de Kerkstraat. Daar overleed Van den Heuvel op 30 april 1890. Zijn karakter wordt omschreven als 'strikt rechtvaardig en kort aangebonden'. In Goirle was hij ook zeer actief in het verenigingsleven, onder andere als secretaris van de fanfare Oefening en Uitspanning.

Fotonummer["046015"]
PlaatsDen Haag
Datering vanaf1880
FotograafLavieter & Co, De, Den Haag
HerkomstMuseum de Doornboom, Hilvarenbeek
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingJohannes Dominicus van den Heuvel werd geboren te Ravenstein op 12 maart 1818 als zoon van een boekhandelaar. Van den Heuvel was geneesheer en voor zijn komst naar Goirle als zodanig werkzaam in Hilvarenbeek en Baarle-Nassau. Na het vertrek van Jacobus Huijsmans in 1881, werd Van den Heuvel gemeente-arts te Goirle, waar voor hem een huis gebouwd werd aan de Kerkstraat. Daar overleed Van den Heuvel op 30 april 1890. Zijn karakter wordt omschreven als 'strikt rechtvaardig en kort aangebonden'. In Goirle was hij ook zeer actief in het verenigingsleven, onder andere als secretaris van de fanfare Oefening en Uitspanning.
AnnotatieEen eeuw Goirle, 1870-1970, p. 126. Van de wieg tot het graf, Twee eeuwen Goirle, p. 25-27.
Datum

046015 - Johannes Dominicus van den Heuvel werd geboren te Ravenstein op 12 maart 1818 als zoon van een boekhandelaar. Van den Heuvel was geneesheer en voor zijn komst naar Goirle als zodanig werkzaam in Hilvarenbeek en Baarle-Nassau. Na het vertrek van Jacobus Huijsmans in 1881, werd Van den Heuvel gemeente-arts te Goirle, waar voor hem een huis gebouwd werd aan de Kerkstraat. Daar overleed Van den Heuvel op 30 april 1890. Zijn karakter wordt omschreven als 'strikt rechtvaardig en kort aangebonden'. In Goirle was hij ook zeer actief in het verenigingsleven, onder andere als secretaris van de fanfare Oefening en Uitspanning.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag